Image

NCC får bygguppdrag i Helsingborg

Bygg/Arkitektur I ett av Helsingborg snabbast växande bostadsområden, Gustavslund bygger NCC en grundskola och förskola för 120 barn och Fyrklöverns Montessori. Punktumgruppen är NCC:s uppdragsgivare.
Publicerad den 31 Januari 2014

I går togs det första spadtaget.

Till hösten flyttar grundskolan F-5 från Ättekulla hit och verksamheten utökas med ytterligare en förskola med plats för 50 barn. Grundskolan och fritidshemmet rymmer 70 elever.

– Arkitekturen är modern och skiljer sig från andra skolor av detta slag. Invändigt anpassar vi lokalerna efter Montessoripedagogiken. Utan bärande innerväggar kan ytorna också lätt göras om efter olika behov, säger Joakim Stenberg, affärschef på NCC Construction i Helsingborg.

– Vi har byggt tre förskolor i Helsingborg, men detta är vår första i denna del och för Fyrklöverns Montessori och vi är glada för förtroendet. Redan första augusti i år öppnar förskolan och skolan till terminsstarten så byggarbetet startar nu, säger Magnus Westin, vd för Punktumgruppen.

NCC:s arbete beräknas vara klart i juli 2014 och ordern är värd 13 miljoner kronor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige