Image

NCC får bygguppdrag i Århus

Bygg/Arkitektur NCC har fått i uppdrag av bostadsutvecklingsbolaget Konstruct att bygga 235 hyreslägenheter för studenter samt ett kafé på Gøteborg Allé i Århus.
Publicerad den 6 Juli 2018

Investerare är investmentbolaget Gøteborg Allé 7 Aps. Ordern uppgår till cirka 340 miljoner kronor.

– Vi är oerhört glada över detta avtal där vi bygger för den växande grupp studenter som flyttar till Århus för att bo och studera, säger Nicolai Schultz, avdelningschef på NCC Building i Danmark.

För Konstruct är avtalet en milstolpe, eftersom bygget är företagets hittills största utvecklingsprojekt. Konstruct har funnits i drygt tre år och fokuserar på bostadsutveckling i Köpenhamn och Århus.

– Det har varit avgörande för oss att utveckla detta projekt tillsammans med en kompetent samarbetspartner som vet hur man projekterar på bästa möjliga sätt, säger Ole Vist-isen, chef på Konstruct.

Byggstart är den 1 september 2018 och lägenheterna väntas bli klart under sommaren 2020.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Samfastigheter-toppen: "SBB:s fall präglar fortfarande mycket av segmentet"

Bolag Hur ser möjligheter till investeringar och nya projekt inom LSS-boenden ut idag? Vad krävs för att investeringsviljan ska vakna igen? Poyan Katebi, vd för Samfastigheter, menar att läget är betydligt bättre nu än för bara sex månader sedan, men att storbankerna fortfarande ser risker som kanske inte finns. – Det är bättre dialoger nu, det känns som att vi skulle kunna komma i gång, men hel branschen har fortfarande som en blöt filt över sig, säger Poyan Katebi.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige