Image

NCC får bygguppdrag av Bonava

Bygg/Arkitektur NCC har fått i uppdrag av Bonava att bygga Kapellgärdet Arena, som består av 152 bostadsrätter, i centrala Uppsala. Ordervärdet uppgår till cirka 250 miljoner kronor.
Publicerad den 26 Juni 2017

– Uppdraget är en totalentreprenad där vi genomfört projekteringen i samverkan. Det vill säga en samarbetsform där vi i program- och systemhandling arbetar i en nära och öppen dialog med vår uppdragsgivare och där processen tryggar en hållbar leverans hela vägen till slutkund, säger Henrik Landelius, Sverigechef, NCC Building.

Projektet kommer att utföras i två etapper och omfattar 152 lägenheter i en kvartersstruktur. Lägenheterna kommer att ha ett till fem rum och finnas i storlekar om 38-114 kvadratmeter.

På innergården byggs utegym, löparbanor och cykelverkstad. På översta våningen byggs en takterrass och under huset byggs ett garage med plats för cirka 90 bilar.

Planerad byggstart är augusti och de nya bostäderna beräknas vara klara för inflyttning i slutet av 2019. Ordervärdet uppgår till totalt cirka 250 miljoner kronor och affären orderregistreras med 160 miljoner kronor tredje kvartalet 2017 när bygglov erhållits och 90 miljoner kronor i andra kvartalet 2018 i affärsområdet Building.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY