Image

NCC erbjuder öppet köp också i Göteborg

AFFÄRER NCC går vidare med sina öppet köp-erbjudanden. Nyligen infördes de i Stockholm och från och med i dag erbjuder NCC Boende öppet köp på alla bostäder i Göteborgsområdet.
Publicerad den 1 December 2008

Det betyder att bokningsavgift och handpenning betalas tillbaka om kunden ångrar sig. Syftet med erbjudandet är att ge kunden trygghet och betänketid.

Det omfattar alla nya bostäder i Göteborg, lägenheter, radhus, parhus och villor, men erbjudandet gäller olika länge för olika projekt. NCC införde erbjudandet i Stockholmsområdet från och med den 15 november. Intresset hos kunderna har varit stort och därför utökas erbjudandet nu till Göteborg.

- Vi har märkt ett stort intresse hos våra kunder för att köpa bostad med öppet köp. Intresset har varit så stort att vi nu vill ge den här möjligheten även till bostadsköpare i Göteborgsområdet, säger Erik Wikander, marknadschef på NCC Boende.

- Man kan spara mycket pengar med öppet köp; en bokningsavgift kan variera mellan 10 och 50 000 kronor och en handpenning ligger på 100 till 250 000 kronor. I vanliga fall får kunden inte tillbaka dessa pengar om den ångrar sig men det erbjuder vi nu.

Ett öppet köp regleras i NCC:s köpeavtal med en så kallad tilläggsklausul. Kunden får tillbaka bokningsavgift och handpenning om den ångrar sitt köp inom en viss tid före tillträde till bostaden. Den tiden kommer att variera mellan bostadsprojekten. Man behöver inte uppge några speciella skäl och pengarna betalas tillbaka omgående.

- Vi vill skapa trygghet så kunden kan tänka igenom köpet och ha tid att sälja sin befintliga bostad samt ansöka om lån hos sin bank, säger marknadschefen Erik Wikander på NCC Boende.

Personliga val av inredning och material regleras i separata avtal som kunden är bunden till. Öppet köp gäller endast köpeavtal med tilläggsklausul som tecknas från 1 december 2008.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Arnhults – Sveriges starkaste familj?

Karriär Mia Arnhult tillhör de mest vältränade i branschen. Nu kämpar M2:s vd tillsammans med barnen om titeln "Sveriges starkaste familj".

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY