Image
NCC bygger ytterligare 159 lägenheter i Haninge.
NCC bygger ytterligare 159 lägenheter i Haninge. Bild: Stena Fastigheter

NCC bygger ytterligare 159 lägenheter i Haninge

Bygg/Arkitektur NCC ska på uppdrag av Stena Fastigheter bygga 159 lägenheter, både bostadsrätter och hyresrätter, i Haninge söder om Stockholm. Detta är parternas andra gemensamma projekt i området. Affären är en totalentreprenad och har ett ordervärde på cirka 220 miljoner kronor.
Publicerad den 3 December 2021

I Haninge, söder om Stockholm, växer den nya stadsdelen Vega fram. Under förra året inledde NCC och Stena Fastigheter ett samarbete som omfattar nybyggnation av tre huskroppar med totalt 124 lägenheter. Nu inleds parternas andra projekt i området: kvarteren Lunar och Venera.
– Vi äger och utvecklar våra kvarter med tanke på framtida generationer och vill stärka de stadsdelar vi finns i därför känns det extra bra att vi i våra projekt arbetar för svanenmärkning samt fångar upp den sociala hållbarhetsaspekten i våra upphandlingar vid nyproduktion. Det är tillsammans med våra entreprenörer som vi kan agera som en ansvarsfull stadsutvecklare och driva utvecklingen framåt mot ett hållbart samhälle, säger Sevil Ahmadi, projektchef, på Stena Fastigheter i Stockholm.

NCC:s uppdrag innebär nybyggnation av 159 lägenheter, varav 83 bostadsrätter och 76 hyresrättslägenheter. Lägenheterna är välplanerade i storleken 1-4 rum. Lägenheterna kommer att miljömärkas enligt Svanen och får låg energianvändning, vilket bidrar till låga drifts- och underhållskostnader. Projektet genomförs även med tydliga krav på social hållbarhet.
– I båda projekten arbetar vi brett med hållbarhet, vi har satt höga miljökrav på lägenheterna och tar flera sociala hållbarhetsinitiativ riktade mot arbetsmarknaden. Exempel på detta är arbetsplatsdagar för studenter och samarbete med en gymnasieskola där byggnationen av kvarteren agerar läromedel i undervisningen. Det känns mycket spännande att den goda samverkan nu fortsätter för ytterligare attraktiva bostäder i Haninge, säger Annika Grönberg, avdelningschef, NCC Building Sverige.

Markarbetet påbörjas omgående och byggstart sker i februari 2022. Första inflyttning påbörjas under det tredje kvartalet 2023. Affären uppgår till cirka 220 miljoner kronor och orderregistreras i fjärde kvartalet 2021 i affärsområde NCC Building Sweden.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige