Image
Bild: Istock

NCC bygger vattenverk i Kristianstad

Bygg/Arkitektur NCC ska i samverkan med Kristianstads kommun bygga ett nytt vattenverk. Det nya vattenverket kompletterar övriga vattenverk och tryggar vattenförsörjningen i regionen för lång tid framöver. Ordervärdet uppgår till 95 miljoner kronor.
Publicerad den 11 Mars 2020

– Det nya vattenverket kommer initialt att försörja södra delarna av kommunen med dricksvatten, men vattenverket dimensioneras för att även kunna förstärka vattenförsörjningen i Kristianstad och Åhus. På det sättet får vi en bra lösning såväl för dagens vattenbehov som för hela kommunen i framtiden, säger Lars Svensson, VA-chef, Kristianstads kommun.

Kapaciteten är beräknad till max 10 000 kubikmeter/dygn. Projekt görs i samverkan mellan kommunen och NCC.
– Samverkan är en väldigt bra arbetsform där vi nyttjar våra respektive nyckelkompetenser på bästa sätt, vilket kortar ledtider och skapar bra förutsättningar för att projektet i slutänden ska bli så som kunden vill ha det, säger Per Johansson, affärschef Vatten- och miljöteknik, NCC Infrastructure.

NCC har stor erfarenhet av att anlägga och förnya VA-infrastruktur. Genom specialistenheten Vatten och Miljöteknik har NCC, som enda byggbolag i Sverige, kompetens för hela VA-processen och kan därmed bygga och installera nyckelfärdiga vattenverk och avloppsverk.

Planerad byggstart är mars 2020 och vattenverket beräknas tas i drift sommaren 2022.

Affären, som är en totalentreprenad i samverkan, uppgår till 95 miljoner kronor och orderregistreras i första kvartalet 2020 i affärsområde NCC Infrastructure.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige