Image

NCC bygger skola och idrottshall i Katrineholm

Bygg/Arkitektur NCC har tecknat ett samverkansavtal med Katrineholms Fastighets AB, KFAB, för att bygga nya Järvenskolan, en idrottshall samt bygga om befintliga Tallåsskolan i Katrineholm. Uppdraget är en totalentreprenad i partneringsamarbete och ordervärdet uppgår till 215 miljoner kronor.
Publicerad den 22 Maj 2018

– Vi ser fram emot att få arbeta med NCC som i sitt anbud beskrivit ett genomtänkt arbetssätt för att utföra projektet, som bland annat innebär stora krav på planering och kommunikation eftersom vi kommer bygga i och intill pågående skolverksamhet, säger Niclas Bloom, byggprojektledare KFAB.

Arbetet i sin helhet är uppdelat i två etapper, där NCC först ska göra en tillbyggnad av Tallåsskolan samt bygga en idrottshall i anslutning till skolan. I andra etappen ska befintliga Tallåsskolan byggas om och moderniseras. 

Tillbyggnaden byggs i direkt anslutning till Tallåsskolan med förbindelse mellan byggnaderna. Den nya idrottshallen med tillhörande omklädningsrum kommer också att byggas på området för att möta det ökade elevantalet när skolan byggs ut. Den totala ytan för utbyggnaden uppgår till 9 650 kvadratmeter, varav skola 8 500 kvadratmeter och idrottshall 1 150 kvadratmeter. Skolan kommer att ge plats för 1 300 elever i årskurs sju till nio. 

– Det känns roligt att tillsammans med KFAB utveckla och bedriva partneringsamarbete, där en öppen dialog och löpande gemensamma beslut ger bästa slutprodukt för en framtida skolbyggnad för Katrineholms elever, säger Marcus Sandlund, affärschef på NCC Building. 

Tillbyggnaderna och ombyggnationerna beräknas vara färdigställda i slutet av 2021. 

Ordervärdet om 215 miljoner kronor registreras i fjärde kvartalet 2018 i affärsområde NCC Building.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Gattberg och Schmidts nya satsning tar form – värvar två

Bolag Som Fastighetssverige tidigare avslöjat är den tidigare Pareto-duon Stefan Gattberg och Henrik Schmidt i full gång med att lansera ett nytt Stockholmsbaserat investment management-bolag. Nu är fler namnkunniga personer klara för satsningen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY