Image
NCC bygger nya rättsmedicinska lokaler till Institutet för hälsa och välfärd i Helsingfors.
NCC bygger nya rättsmedicinska lokaler till Institutet för hälsa och välfärd i Helsingfors. Bild: THL

NCC bygger nya rättsmedicinska lokaler i Helsingfors

Bygg/Arkitektur NCC har fått i uppdrag av det statliga fastighetsbolaget Senate Properties att bygga nya rättsmedicinska lokaler åt Institutet för hälsa och välfärd (THL) i Helsingfors. Ordern uppgår till drygt 300 miljoner kronor och detta är ett av de största samarbetsprojekten för Senate Properties.
Publicerad den 29 Maj 2019

Den nya byggnaden ska inhysa THL:s rättsmedicinska obduktionslokal, rättsmedicinska laboratorium och rättsmedicinska center. Dessutom får byggnaden gemensamma lokaler som kan användas av hela campusområdet.
– Rättsmedicinsk verksamhet kräver en hög standard, i synnerhet när det gäller kraven på hygien- och säkerhetssystem. Att vi arbetar genom samverkan gör det också möjligt för tjänsteleverantörens experter att delta i planeringen och dela kunskap, säger Mika Soini, chef för NCC Building Finland.

Tilkkabackens campusområde består av flera olika byggnader, varav de äldsta är från 1960-talet. Den nya byggnaden som NCC ska bygga ersätter en gammal byggnad som ursprungligen användes som djurhem. Rivningsarbetet påbörjades i slutet av januari 2019. Den nya byggnaden väntas stå färdig i slutet av oktober 2020.

Ordern är på drygt 300 miljoner kronor och registreras under andra kvartalet 2019 i affärsområdet NCC Building Nordics.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige