Image
NCC bygger ny skola i Sickla.
NCC bygger ny skola i Sickla. Bild: White

NCC bygger ny skola i Sickla

Bygg/Arkitektur NCC ska på uppdrag av Nacka kommun rusta upp, modernisera och bygga ut Sickla skola. Affären är en totalentreprenad i samverkan och har ett ordervärde på cirka 150 miljoner kronor.
Publicerad den 15 September 2022

Nu inleder NCC samarbetet med Nacka kommun för att renovera och bygga till Sickla skola. De flesta byggnader i Sickla skola är byggda på 50-talet och i behov av att rustas upp samtidigt som skolan behöver byggas ut. I NCC:s första uppdrag ska en av de gamla byggnaderna rivas för att sen ersättas av en ny större skolbyggnad på samma plats som den gamla skolan. Sickla skola utökas med ett högstadium. Det nya skolområdet kommer även att inrymma Växthusets förskola, som får nya lokaler.

– I takt med att Nacka utvecklas ökar satsningen på Nackas skolor. Nu påbörjas arbetet med att utveckla Sickla skola som ska renoveras och byggas ut med fler skolplatser. Nya moderna och flexibla lokaler byggs samtidigt som att 50-talsarkitekturen bevaras. Vi ser fram emot att samarbeta med NCC och ta del av deras erfarenhet och kunskap i att bygga och renovera skolor, säger Mats Gerdau, kommunstyrelsens ordförande i Nacka.

NCC har lång erfarenhet av att rusta upp, bygga ut och utveckla nya skolor och arbetar i nära samarbete med många av Sveriges kommuner och fastighetsbolag. 2015 inledde NCC ett strategiskt samarbete med Nacka kommun som omfattar utveckling av förskolor, skolor och idrottshallar i kommunen. Tillsammans har NCC och Nacka kommun sedan dess utvecklat och byggt sammantaget 14 skolor, förskolor och idrottshallar.

– Vi har haft ett nära samarbete med Nacka kommun i arbetet med att skapa en byggnad och skolgård som möter skolans utmaningar. Vårt långtgående samarbete har resulterat i effektiva projekt där vi fångar upp erfarenheter och kompetens för att få det bästa resultatet. Jag ser fram emot att vi nu kan påbörja byggnationen, säger Emil Junelind, affärschef NCC Building Sverige.

Affären är en totalentreprenad i samverkan och har ett ordervärde på cirka 150 miljoner kronor. Affären orderregistreras i affärsområde NCC Building Sweden under tredje kvartalet 2022. Bygget planeras starta upp hösten 2022 och beräknas stå klart våren 2024.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny regionchef syr om Sernekes kostym

Karriär Visionen är ännu inte klar. Inte så konstigt då Markus Arfvidsson enbart hunnit sitta på stolen som regionchef för Serneke Göteborg i några veckor. Hans uppdrag är att stärka bolagets affär och få det att växa på göteborgsmarknaden. Fastighetssverige tog ett samtal om varför han gillar vägar och hur det var att lämna Skanska efter 27 år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige