Image
Tidigare byggd förläggningsbyggnad på P 7.
Tidigare byggd förläggningsbyggnad på P 7. Bild: Felix Sundbäck/Försvarsmakten

NCC bygger ny kontorsbyggnad åt Försvarsmakten vid P 7 i Skåne

Bygg/Arkitektur NCC ska på uppdrag av Fortifikationsverket bygga en ny kontorsbyggnad till Försvarsmakten på Södra skånska regementet, P 7, i Revingehed i Lunds kommun. Affären är en utförandeentreprenad och ordervärdet uppgår till cirka 80 miljoner kronor. NCC har nyligen färdigställt en ny förläggningsbyggnad på P 7 åt samma kund.
Publicerad den 25 Augusti 2022

– Planerna för en ny kontorsbyggnad har pågått under en tid och vi ser fram emot att nu komma igång med det här projektet som innebär ytterligare ett steg i Fortifikationsverkets pågående arbete med att stötta Försvarsmaktens tillväxt och därmed ökade behov av infrastruktur, säger Fortifikationsverkets projektledare Ann Danielsson.

NCC:s uppdrag avser bygge av ett kontorshus om cirka 3 650 kvadratmeter. Kontorshuset kommer att bli arbetsplats för 110 personer och utöver kontorplaster kommer det bland annat att bli lokaler för möten och utbildning. Byggnaden kommer även innehålla verksamhetsanpassade lokaler för tvätt och förvaring.

Planering och projektering av uppdraget påbörjas omedelbart och beräknad byggstart är september 2022.
– Vi har precis avslutat nybyggnation av förläggningsbyggnader inne på P7 i Revingehed och ser fram emot att fortsätta samarbetet. Vi tar med oss värdefull erfarenhet och kunskap från tidigare gemensamma projekt och fortsätter att bygga moderna och ändamålsenliga lokaler till landets värnpliktiga och befäl, säger Karin Forsvall, affärschef NCC Building Sweden.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige