Image

NCC bygger Midrocs tiovåningshotell i Lund

Bygg NCC Construction Sverige har fått i uppdrag av Midroc att bygga ett hotell i området Borgs Park i Lund. Hotellet blir tio våningar högt med plats för 192 rum. Byggstart är februari 2012 och det ska stå färdigt i november 2013. Ordervärdet är 131 miljoner kronor.
Publicerad den 28 Februari 2012

Hotellet Park Inn by Radisson får hög standard och byggs i nära anslutning till Midroc Property Developments planerade byggnad World Trade Center. Hotellet kommer att miljöklassificeras som GreenBuilding, vilket ställer höga krav på energieffektivitet. Läget vid Råby trafikplats, med omedelbar tillgång till E22, gör att färden till Malmö tar tio minuter med bil.
– Det finns ett stort behov av hotell i Lund. I och med bygget av WTC kommer behovet att öka, särskilt bland affärsresenärer. Men närheten till Europas största centrum för forskning och det strategiska läget intill E22 gör hotellet attraktivt även för andra besökare, säger Torsten Erlandsson, affärschef på NCC Construction region Syd.

Hotellets bottenplan kommer rymma reception, kök och en fullt utbyggd restaurang med service från morgon till kväll. På nästa våning kommer konferensutrymmen att finnas. I anslutning till hotellet planerar Midroc för ett parkeringshus med plats för cirka 475 bilar.

Bygget får en prefabricerad betongstomme med källare och en fasad i betong och skivmaterial. Badrummen är färdiginredda moduler som lyfts in på respektive plan.
När Hotell Park Inn by Radisson står klart kommer det att drivas vidare av hotelloperatören Winn Hotel Group.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige