Image
Bild: NCC

NCC bygger mer på Tornby Handelsgårdar

Handel Efter de lyckade byggena av Elgiganten och XXL:s butiker på Tornby Handelsgårdar i Linköping planerar NCC nu för ännu en byggnad. En yta på totalt 12 000 kvadratmeter ska ge plats för åtta nya butiker.
Publicerad den 27 September 2012
Manne Aronsson. Foto: Nicklas Tollesson. Bild: Nicklas Tollesson
Manne Aronsson. Foto: Nicklas Tollesson. Tornby Handelsgårdar. Bild: NCC. Bild: NCC
Tornby Handelsgårdar. Bild: NCC.

- Syftet med Tornby Handelsgårdar är att ge Linköping en lättillgänglig plats för handel och möten genom tydligare entréer, gott om parkeringsplatser och bra bussförbindelser. Så här i efterhand vågar vi säga att vi lyckats väl. Intresset för att etablera sig är så stort att vi nu går vidare med ännu en butiksbyggnad, säger Manne Aronsson, regionchef Väst för NCC Property Development Sverige.

Den nya byggnaden blir något smalare med plats för åtta butiker med en yta på mellan 500 och 2 000 kvadratmeter. Varje butik får en egen ingång och målsättningen är att komplettera de befintliga butikerna med shopping för hus och hem. Etapp två ska ses som en vidareutveckling av Tornby Handelsgårdar och kommer att skapa en innergård med parkeringar emellan.

Denna vecka öppnade Tornby Handelsgårdar för allmänheten när elektronikkedjan Elgiganten, sport- och vildmarkskedjan XXL och klädkedjan Lager 157 slog upp portarna. Den norska butikskedjan XXL har ständigt varit på jakt efter de bästa handelslägena i Sveriges största städer.
– Läget skulle vara rätt och kunderna skulle enkelt kunna kan ta sig till och från butiken. Men själva handelsplatsen måste även bli ett trevligt ställe att vara på. NCC lyckades bra med att skapa en trivsam och lättillgänglig plats för både handel och möten. Vi ser verkligen fram emot etapp två, säger Fredrik Steenbuch, koncernchef på XXL Sport & Vildmark.

Även synligheten är viktig. En av de bästa egenskaperna med Tornby Handelsgårdar är enligt XXL:s koncernchef att handelsplatsen synliggör butikerna med bra skyltning och tydliga entréer.
– Det är en fantastisk plats och ett optimalt läge i Sveriges femte största kommun, sett till antal invånare. Vi räknar med att kunna locka kunder ända ifrån Norrköping, säger Fredrik Steenbuch.

Tornby Handelsgårdar utvecklas av NCC Property Development och första etappen såldes i slutet av maj i år till Cordea Savills fond Pro2-Immo-Holding Sweden AB.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige