Image
NCC bygger åt Pension Denmark.
NCC bygger åt Pension Denmark. Bild: PLH Arkitekter

NCC bygger kontorsbyggnad i Köpenhamn

Bygg/Arkitektur PensionDanmark och NCC har tecknat kontrakt för att bygga en 13 000 kvadratmeter stor kontorsbyggnad för cirka 400 miljoner kronor. Minimumkravet är att byggnaden skall erhålla hållbarhetscertifieringen DGNB Gold.
Publicerad den 17 Augusti 2021

I anslutning till den kommande byggnationen av huvudkontoret för DFDS på Marmormolen i Köpenhamn, som NCC redan bygger, kommer Pension Danmark låta bygga ännu en kontorsbyggnad. NCC har valts som totalentreprenör för byggnaden, som ritades av PLH arkitekter. Kontoret ska stå klart sommaren 2023.
– Vi ser fram emot att komma igång med det spännande bygget som har ett fantastiskt läge och några utsökta arkitektoniska detaljer. Projektet genomförs genom ett mycket konstruktivt samarbete mellan kund, konsulter och NCC. Resultatet blir en högkvalitativ kontorsbyggnad när det gäller layout, materialval, hållbarhet och inomhusklimat, säger projektchef Ole Møller Petersen från NCC.

I kontoret finns det plats för cirka 550 fasta arbetsplatser, möteslokaler och en matsal för runt 240 personer. Dessutom kommer det att finnas en källarparkering, cykelparkering och lokaler för butiker på bottenvåningen. NCC samarbetar med ingenjörer från Rambøll och Acting är byggherrens konsult på bygget.
– Med kontorsbyggnaden färdigställer vi området vid Marmormolen, som kommer att svara mot PensionDanmarks önskemål för fastighetsinvesteringar. Vi skapar ett levande attraktivt affärsområde i centrum med vackra omgivningar och med hållbarhet som ledstjärna. Det kommer innebära många fantastiska arbetsplatser och en bra investering för våra medlemmars pensionssparande, säger direktör Marius Møller, Pension Danmark.

Marmormolen ligger centralt i den gamla frihamnen, som på senare år har förvandlats från en internationell hamn till ett populärt bostadsområde med kontor, restauranger, stormarknader och tunnelbana.

Bygget påbörjas under tredje kvartalet 2021 och beräknas vara klart sommaren 2023. Ordern är på cirka 400 miljoner kronor och kommer att orderregistreras under tredje kvartalet 2021 i affärsområde NCC Building Nordics.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Heta krögaren öppnar nytt

Uthyrning Driver en av stans hetaste restauranger – expanderar och öppnar nytt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY