Image

NCC bygger innebandyarena i Västerås

Bygg/Arkitektur NCC bygger Västerås nya arena för innebandy i området Rocklunda. Här finns även möjlighet till evenemang med plats för upp till 2 000 åskådare. Ordern från Rocklunda Fastigheter är värd 105 miljoner kronor.
Publicerad den 19 Februari 2018
NCC bygger i Västerås. Bild: NCC
NCC bygger i Västerås.

– Vi ser att Rocklundaområdet har alla möjligheter att verkligen sätta Västerås på kartan när det gäller idrottssatsningar. Den nya innebandyarenan är efterlängtad och blir ett välkommet tillskott i vår vision om att utveckla dagens Rocklunda för att möta framtidens behov, säger Jan-Erik Lahti, fastighetschef på AB Arvid Svensson som äger Rocklunda Fastigheter.

Den nya arenan ska i första hand användas för innebandy och uppfylla gällande krav för högsta serien, Svenska Superligan. Det blir en modern och funktionell anläggning med två planer. En större hall med läktare för 1 200 personer och en träningshall.
Även andra evenemang, som konserter, ska kunna arrangeras i arenan och då ta emot en publik på 2 000 personer vid parkettsittning. Byggnaden kommer även att rymma omklädningsrum, kontor, föreningskansli och café.

Området Rocklunda ligger cirka två kilometer från Västerås centrum. Det är i dag den största sammanhållna idrottsanläggningen i Sverige med utomhus- och inomhusarenor för idrott och fritid, mässor, konserter och konferenser.

– I NCC har vi stor erfarenhet av att bygga idrottshallar, vilket bidrar till en smidig och kostnadseffektiv byggprocess. Nu ser vi fram emot att bidra till det växande idrottslivet i Västerås, säger Ulf Ericsson, produktionschef NCC Building.

Nu startar arbetet med att utforma byggnaden och därefter påbörjas bygglovsprocessen. Preliminärt sätter markarbetena igång efter sommaren och arenan beräknas stå klar i januari 2020.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige