Image

NCC bygger hyresrätter i Sundsvall

Bygg/Arkitektur NCC har fått i uppdrag av Mitthem i Sundsvall att bygga två NCC Folkboende med totalt 88 hyresrätter i området Bosvedjan strax norr om Sundsvalls centrum. Ordervärdet uppgår till 98 miljoner kronor.
Publicerad den 6 Februari 2018
Sundsvall får nya hyresrätter. Bild: Wec 360.
Sundsvall får nya hyresrätter.

Uppdraget är en totalentreprenad och ryms inom Saboavtalet.

– Den stora bristen på hyresrätter i Sundsvall och särskilt i området Bosvedjan gör att detta blir ett välkommet tillskott i området. Genom att bygga standardiserat och yteffektivt får våra bostadssökande möjlighet till nyproducerade hyreslägenheter till en rimlig hyra, säger Lotta Björklund, vd på Mitthem.

De två husen har åtta våningar vardera och består av lägenheter med ett, två eller tre rum och kök i storlekar mellan 35 och 59 kvadratmeter.

– Att tillsammans med Mitthem få möjlighet att bygga klimatsmart och miljömedvetet boende i Sundvall är positivt. Husen har även låg energianvändning och låga drift- och underhållskostnader i grunden, säger Petter Lundqvist, produktionschef på NCC.

Arbetet inleds omgående med markberedning. Husen förväntas klara för inflyttning i slutet av 2019. Affären orderregistrerades i sista kvartalet 2017 i affärsområdet Building.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige