Image
Arvidsjaurs kommande sport- och simhall
Arvidsjaurs kommande sport- och simhall Bild: Liljewall

NCC bygger Arvidsjaurs nya sport- och simhall

Bygg/Arkitektur NCC och Arvidsjaurs kommun inleder bygget av en ny sport- och simhall. Uppdraget görs i samverkan och ordervärdet uppgår till cirka 250 miljoner kronor.
Publicerad den 7 November 2022

– Efter en god samverkansprocess tillsammans med NCC har beslutet om att bygga nya sport- och simhallen äntligen landat och vi kan börja bygga den nya efterlängtade anläggningen i Arvidsjaur, säger Åsa Andersson, samhällsbyggnadschef, Arvidsjaur kommun.

Projektet omfattar en simhall med tre bassänger och en sporthall med två idrottsplaner i samma byggnad. Projektet har utformats i nära samarbete tillsammans med Arvidsjaurs kommun och andra kunniga partners. Under samverkansprocessen växte beslutet fram att, i tillägg till den simhall som först planerades, också inkludera en sporthall i projektet.

Simhallen får en motionsbassäng på 25 meter, en multibassäng på tio meter, en barnbassäng om 25 kvadratmeter samt en bubbelpool. Multibassängen kommer att få en höj- och sänkbar botten, och kan anpassas för babysim, vattengymnastik och rehabilitering. Sporthallen kommer rymma en spelplan på 20x40 meter, en om 18x36 meter samt 250 läktarplatser som kan justeras i höjd och bredd.

– I den första fasen kunde vi utveckla och skräddarsy det här projektet på ett fantastiskt sätt tack vare ett väldigt gott partneringsamarbete med Arvidsjaurs kommun. Vi tar med oss erfarenhet och kunskap från många byggda simhallar runt om i landet när vi nu bygger i Arvidsjaur och ser fram emot ett fortsatt gott teamwork med alla inblandade, säger Henrik Landelius, affärsområdeschef NCC Building Sverige.

Till våren 2023 påbörjas markarbeten för grundläggning, och projektet förväntas bli färdigt under 2025. Affären på totalt cirka 250 miljoner kronor orderregistreras i fjärde kvartalet 2022 i affärsområde NCC Building Sweden.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige