Image

NCC bygger 61 hyresrätter i Hässelby strand

Bygg/Arkitektur NCC bygger Kvarteret Triglyfen med 61 hyresrätter för Svenska Bostäder vid Hässelby strand. Bostadshuset är sexton våningar högt och kommer att ligga inom några minuters promenad från tunnelbana och badplatser. Ordern är värd cirka 125 miljoner kronor.
Publicerad den 25 Augusti 2015
Triglyfen. Bild: NCC
Triglyfen.

– Vi är glada över att kunna bidra till fler hyresrätter i Stockholm. Lägenheterna blir ett välkommet tillskott för stockholmare som törstar efter hyresrätter utanför tullarna som har närhet till både grönområden och tunnelbana, säger Charlotte Thelm, avdelningschef på NCC.

Flerbostadshus i sexton våningar med tillhörande garage består av lägenheter på 2 – 4 rum och kök. Spaden sätts i marken i januari 2016 och från och med årsskiftet 2017/2018 kan personer som står i Stockholms bostadskö och befintliga hyresgäster hos Stockholms allmännyttiga bostadsbolag flytta in.

– De flesta lägenheterna kommer att ha sjöutsikt över Mälaren. På gångavstånd ligger badplatser och naturreservatet Grimstaskogen. Det är bara några minuter till tunnelbanan, vilket är en stor fördel för våra kommande boende, säger Allan Leveau, nybyggnadschef på Svenska Bostäder.

Bostadshuset, som är certifierat enligt Miljöbyggnad Silver, är byggt i miljövänliga material. Samtliga lägenheter får balkong eller uteplats och interiören är välplanerad med materialval i hög standard. Svenska Bostäder satsar på trivsamma gårdar med buskar, träd och cykelparkeringar för att göra området kring huset attraktivt.

Hyreshusen är en del i Stockholm stads vision att bygga 100 000 nya bostäder fram till år 2030 vilket bland innebär att befintliga områden i alla delar av staden kommer att förtätas.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige