Image
Tomas Carlsson, vd för NCC.
Tomas Carlsson, vd för NCC. Bild: NCC

NCC bygger 200 hyreslägenheter i Huddinge

Bygg/Arkitektur NCC ska i samverkan med Huge Bostäder bygga 200 hyresrätter, varav cirka hälften blir studentlägenheter, samt en förskola i Huddinge. Uppdraget ligger inom det ramavtal som partnerna tecknat och ordervärdet uppgår till 340 miljoner kronor.
Publicerad den 19 Augusti 2019

– Flemingsberg är ett av de största och mest spännande stadsutvecklingsområdena i Stockholmsregionen just nu. Huges projekt blir startskottet för utvecklingen på Hälsovägen, där ett urbant stadskvarter ska växa fram. Med de 200 nya bostäderna, varav nästan hälften för studenter, och en ny förskola kommer vi att möta flera av behoven i området, säger Karin Strömberg Ekström, vd, Huge Bostäder.

Bostäderna kommer att rymmas i tre hus, varav det högsta är 10 våningar. Lägenheterna kommer att ha varierande storlek och vara både bostäder till allmänheten samt studentbostäder. Ett av husen kommer endast ha lägenheter med ett rum och kök. I området kommer det även att byggas en förskola. Husen kommer att miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad Silver.
– Det är en tid sedan ramavtalet tecknades så det är extra roligt att vi nu har ett konkret projekt på bordet och kan sätta spaden i marken och börja bygga. Vi genomför projektet i partnering vilket känns extra bra eftersom det tryggar genomförandeprocessen och leder till en bra och hållbar slutprodukt, säger Henrik Landelius, affärsområdeschef för NCC Building Sweden.

Projektet förväntas färdigt 2022. Ordervärdet om 340 miljoner kronor registreras i tredje kvartalet 2019 inom affärsområdet NCC Building Sweden.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Johan Almquist tar in Kiss och Abba i coworking-världen

Bolag Johan Almquist är ägare till och vd för coworkingaktören A house. Han har vad han själv kallar "en brokig bakgrund", vilket, enligt honom själv, beror på att han hela tiden gjort enbart saker som han tycker är roliga. Som, till exempel, att köpa rättigheterna till bandet Kiss hela musikkatalog. – Jag har gått efter vad som vore kul att lära sig och jag har också hela tiden haft en längtan efter att lära mig nya saker.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige