Image

NCC bygger 185 studentbostäder i Lund

Bygg/Arkitektur NCC ska på uppdrag av AF Bostäder bygga 185 studentbostäder för uppemot 300 studenter på Kämnärsrätten i norra Lund. Uppdraget utförs som totalentreprenad i samverkan och ordervärdet uppgår till 156 miljoner kronor.
Publicerad den 6 Juli 2017
NCC bygger för AF Bostäder i Lund. Bild: AF Bostäder
NCC bygger för AF Bostäder i Lund.

– Det är glädjande att äntligen komma igång med första etappen av vår långsiktiga plan för förnyelse och expansion på Kämnärsrätten i Lund. Nya Kämnärsrätten byggs på höjden och kommer när hela ombyggnaden är klar att ha bostäder för 1 500 studenter, mot cirka 700 i dagens tvåvåningshus, säger Magnus Cederberg, fastighetsutvecklingschef AF Bostäder.

Studentbostäderna som NCC uppför byggs i tre huskroppar med 185 en-, två- och trerumslägenheter. De större lägenheterna är tänkta som ”kompislägenheter”, där två till tre studenter delar boende. Husen byggs i tre till sex plan med hög takresning och inredda vindsvåningar i två plan. Exteriört får de en innovativ design med förzinkad plåtfasad och plåttak.

– Studentbostäderna, som har tagits fram och projekterats av NCC och AF Bostäder i samverkan, är funktionella och energismarta och blir ett efterlängtat och spännande tillskott på studenternas bostadsmarknad i Lund, säger Kristian Jansson, affärschef på NCC.

Byggstart är i september och första inflyttning beräknas bli våren 2019.

Affären orderregistreras i tredje kvartalet 2017 i affärsområdet NCC Building.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

"Petter Stordalen är ingen förvaltare"

Bolag Stordalenägda Strawberry samlar all verksamhet inom fastighet under en ledning. Daniel Stenbäck blir vd för Strawberry Forever och Strawberry Brothers, samt styrelseordförande för Strawberry Properties. Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige varför Petter Stordalen gör de här förändringarna, hur de arbetar vidare med transaktioner efter den jättelika hotellförsäljningen i Stockholm nyligen och när han tror att hotellmarknaden har återhämtat sig till tidigare nivåer igen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY