Image

NCC bygger 100 lägenheter åt Trelleborgshem

Bygg/Arkitektur NCC kommer på totalentreprenad för AB Trelleborgshem att bygga två flerfamiljshus med totalt cirka 100 hyreslägenheter och butikslokaler på gamla bryggeritomten i centrala Trelleborg. Ordervärdet uppgår till cirka 130 miljoner kronor.
Publicerad den 23 December 2016
Kvarteret Sparven i Trelleborg. Bild: NCC
Kvarteret Sparven i Trelleborg.

De nya fastigheterna uppförs i kvarteret Sparven 1, beläget strax väster om Trelleborg AB:s huvudkontor. De 10o lägenheterna fördelas på två byggnader om vardera fem våningar. De kommer även att rymma två-tre butikslokaler. I området kommer NCC också att anlägga utemiljö med en piazza och parkeringar i anslutning till husen.

– Efterfrågan på hyresrätter i innerstaden är stor. Det är därför glädjande att vi tillsammans med NCC får möjlighet att skapa ett helt nytt bostadskvarter på centralt läge i Trelleborg. För att anknyta till platsen, som Trelleborgs bryggeri en gång huserade på, kommer den gamla bryggerikänslan att återskapas i de nya byggnaderna, säger Pia Jönsson vd för Trelleborgshem.

– Upphandlingen genomfördes genom att anbudsgivarna fick lämna ett pris för varje producerad bostadsarea. På detta sätt ger det NCC en morot att producera så mycket lägenhetsyta som möjligt, inom givna ramar, i vår färdigprojektering av projektet. Bra för NCC och bra för Trelleborgshem. En typisk win-winsituation, säger Ulf Öst, affärschef på NCC.

Detaljprojektering av fastigheten påbörjas omgående av NCC. Fastigheten byggs i två etapper. Planerad byggstart för etapp ett är efter sommaren 2017. De första hyresgästerna beräknas kunna flytta in våren 2019.

Affären orderregistreras i det fjärde kvartalet 2016 i affärsområdet NCC Building.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige