Image
Bild: Navet

Navet: Positiv tillväxt i det nordiska bostadsbyggandet

Bostäder Enligt Navet Analytics senaste konjunkturrapport för byggmarknaden i Norden, kan man konstatera att det samlade bostadsbyggandet visar en positiv tillväxt under första kvartalet i år.
Publicerad den 27 Juli 2021

Om takten i nybyggandet av småhus och flerbostadshus under årets första tre månader skulle fortsätta under resten av året, skulle det kunna innebära en ökning med 10 procent 2021 jämfört med 2020 i Norden som helhet.

Navet Analytics prognos är emellertid mer pessimistisk och signalerar snarare en horisontell utveckling.

Skillnaderna mellan ländernas utveckling är relativt små sett till årsprognosen, men i sammanhanget väntas Finland få den svagaste utvecklingen i jämförelse med Sverige, Danmark och Norge. Starkast utfall under årets första kvartal redovisas i Danmark och Sverige, där årstakten i investeringarna visar en ökning med 20 procent vardera.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

De vinner prestigeuppdrag när börsjätten bygger höghus

Bygg/Arkitektur Skanska siktar på 30 000 kvadratmeter förtätning med kongresscenter och hotell i centrala Lund. Läs om vilket kontor som står bakom det vinnande arkitektförslaget och se bilder på det ambitiösa projektet i direkt anslutning till Lund C.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY