Image

Näringslivschef polisanmäld för tvivelaktig fastighetsaffär

JURIDIK Näringslivschefen i Falun, Hans Ahlin, har polisanmäls för en fastighetsaffär han gjort med Dagon. Misstankarna handlar om att han ska ha fått köpa tomten för långt under marknadspris. Hans Ahlin är, som vi tidigare berättat, bortkopplad från alla ärenden med Dagon.
Publicerad den 23 Maj 2008

Näringslivschefen i Falun, Hans Ahlin, fick köpa en tomt på 4392 kvadratmeter av fastighetsbolaget Dagon för 300 000 kronor. Fastigheten bjöds aldrig ut på marknaden, och misstankar finns om att fastigheten var värd mycket mer än det pris Ahlin fick betala. Detta har gjort att fullmäktigepolitikerna Richard Holmqvist (mp) och Bengt Holmquist (s) har polisanmält honom, samt anklagar honom för mutbrott, skriver Dalarnas Tidningar.

I sin anmälan skriver de två politikerna:
"När Dagon AB har sålt tomten till Ahlin för ett pris som troligen ligger långt under marknadspriset har man alltså givit Ahlin en förmån värd flera hundra tusen kronor."

Hans Ahlin är själv helt oförstående inför polisanmälan:
- Jag anser att det här är ogrundat, det finns ingen grund alls för dessa påståenden, säger Hans Ahlin till Dalarnas Tidning.

De båda politikerna har också anmält Hans Ahlin till Institutet mot mutor och till Riksenheten mot korruption.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige