Fastighetskvinnan

Näringslivets mäktigaste till Fastighetskvinnan

Åsa Bergman, mäktigaste kvinnan i näringslivs-Sverige, kommer till seminariet Fastighetskvinnan på Grand Hotel den 4 september. Bild: Sweco
Åsa Bergman, mäktigaste kvinnan i näringslivs-Sverige, kommer till seminariet Fastighetskvinnan på Grand Hotel den 4 september.

Publicerad den 12 Juni 2019

Skicka till e-post

Fastighetskvinnan Åsa Bergman basar över 16 000 anställda i 14 länder och med projekt i 70 olika länder. I våras utsågs hon till Näringslivets mäktigaste kvinna i Sverige. Missa inte inspirationsintervjun med Swecos koncernchef på Grand Hotel den 4 september!

Annons Image

Seminariet Fastighetskvinnan är branschens främsta inspirationsseminarium. Det är en heldag med trender, analyser, nätverkande och inspirerande intervjuer i Spegelsalen på Grand Hotel i Stockholm.

Du anmäler dig till seminariet här. Fram till den 5 juli kan du anmäla fyra personer från ditt företag och bara betala för tre. Programmet för dagen håller på att växa fram. Du ser delar av det här – håll utkik efter uppdateringar.

Fastighetskvinnan är inte ett seminarium bara för kvinnor, utan för alla som vill ta del av det senaste inom fastighetsbranschen. Men på scen är det kvinnlig dominans – 90 procent av talarna är kvinnor, män medverkar på scen endast när det handlar om jämställdhet och mångfald.

En av höjdpunkterna är intervjun med Swecos koncernchef Åsa Bergman. Direkt efter examen anställdes hon på arkitektbyrån FFNS, som blev grunden till dagens Sweco. I dag, 28 år senare är hon koncernchef för bolaget som har utvecklats till Europas största arkitekt- och teknikkonsult. Tillsammans med 16 000 anställda i 14 länder och med projekt i 70 länder bygger hon framtidens hållbara samhällen och städer. I våras utsågs hon till Sveriges mäktigaste näringslivskvinna 2019 av Veckans affärer – temat för årets tävling var urbanisering, digitalisering, globalisering och miljö.

Åsa Bergman om bra ledarskap i Veckans Affärer:

– Ett viktigt kort är att som chef vara väldigt tydlig med dina förväntningar. Att alla som du jobbar med verkligen förstår vad som är det långsiktiga målet. Och som ledare måste du vara duktig på att förklara varför det där målet är så viktigt, verkligen klä det i kött och blod. Då skapar du också en kultur där människor kan navigera och fatta egna beslut när allt inte alltid går som planerat.

Och om dåligt ledarskap:
– När det råder en företagskultur som präglas av rädsla, där människor backar undan och i stället blir detaljstyrande. Ingen vågar testa nya saker för alla är rädda för att göra fel. I sådana situationer tenderar människor också hela tiden att skydda och förklara sig, vilket i sig inte skapar en transparent miljö. Hos oss har det alltid varit ett inkluderande ledarskap även om vi ibland har utmaningar, bland annat när vi köper bolag som kanske har en annan typ av ledarskapskultur. Men de flesta anpassar sig till vår kultur och ibland handlar det helt enkelt om att våga byta ut ledare.


- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se


ÄmnenSkicka denna artikel till e-post
Skriv ut/PDF


Fastighetskvinnan 2019

Var: Grand Hotel, Stockholm.

När: Onsdag 4 september 2019, 09.00 - 16.00 (registrering och frukostmingel från 8.15).

Pris: 4995 kronor exkl. moms
Boka tidigt-rabatt: Gå 4 för 3!
Gäller t.o.m. 5 juli.
Ange "4 för 3" i rutan Kampanjkod vid anmälan.

Du anmäler dig till seminariet här.

Ambitionen är Fastighetskvinnan ska vara det mest inspirerande fastighetsseminariet i Sverige, där framgångsrika förebilder lyfts fram i rätt sammanhang, vilket i förlängningen leder till en bredare och mer jämställd fastighetsbransch - ett affärsseminarium som gör skillnad!

Förutom klassiska business-punkter behandlar seminariet också mångfaldsfrågor i det svenska näringslivet, med fokus på fastighetsbranschen. Unikt för seminariet är att de allra flesta av talarna är kvinnor – manliga talare medverkar endast i punkterna som handlar om jämställdhet och mångfald.

Men Fastighetskvinnan är inte ett event som bara riktar sig till kvinnor. Det riktar sig till alla som vill nätverka, bli inspirerade och uppdaterade om trenderna på fastighetsmarknaden.

Seminariet avslutas med prisutdelningen för utmärkelsen Årets Unga Fastighetskvinna.

Det är nu sjätte gången vi genomför det här eventet. Du kan läsa om förra årets seminarium här.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet? Kontakta:

Nicklas Tollesson
0705 - 84 14 02
nicklas@fastighetssverige.se

Eddie Ekberg
0736 - 57 43 16
eddie@fastighetssverige.se

Se filmen från 2018 års event här:Partners:


 

 


 
 
Mer från Fastighetssverige
+ Plus
Lucas Lihnell och Atella Fastigheter är på jakt efter projekt. På bilden syns bolagets Brf Tenorbasunen.

Efter kovändningen: Atella jagar nya projektUlrika Hallengren, Ola Orsmark, Olof Andersson och Fredrik Närholm diskuterar det regionala marknadsläget på Fastighetsmarknadsdagen Skåne.

Fastighetsmarknadsdagen Skåne – de tunga aktörerna om läget i regionenDan T Sehlberg och Anders Borg är vd och ordförande i det nya bolaget Sehlhall Fastigheter AB.

Anders Borg ordförande i ny fastighetssatsningEmil Westman, Jakob Dingertz och Thomasine Jener – Savills transaktionsteam växer.

Savills anställer fyra på transaktionssidanEssi Sten ansluter som Finlandschef till Caroline Arehults Hemfosa.

Hemfosa tillsätter FinlandschefPer Berggren och Fredrik Serneholt.

Per Berggren blir delägare i Serneholt EstateLund får en ny tågstation - och en ny stadsdel. På bilden: Källby och Klostergården från söder

Ny stadsdel utvecklas när Lund får ytterligare en tågstationSolna United.

Nästan fullt i Solna UnitedFastighetssverige PLAY


Branschguiden

Christofer Bernebring

Victoria Park rekryterar regionchef från RikshemEn tillbyggnad om 7 500 kvadratmeter kommer att ske på en av Catenas befintliga logistik-anläggningar i Rosersberg, Sigtuna kommun.

Catena bygger ut för Speed Logistics i RosersbergLidl och Lekia tar plats i Arninge Station i Täby

Lidl och Lekia till Arninge Station i TäbyJägmästarbostaden.

Sveaskog avyttrar Jägmästarbostaden till entreprenör från Kalmar+ Plus

Bostäder drar ut på tiden – nu vill politisk trio sätta press på byggherrarna+ Plus

Spelet bakom den spektakulära auktionen i MalmöAnna Marand, Hemsö, Mikael Lundström, Svefa och Sara Östmark, Stenvalvet diskuterar affärsmöjligheter i samhällsfastigheter på Branschens mötesplats i Göteborg den 27 augusti på Posthotellet.

Lokalmarknadsdagen 27/8: Samhällsfastigheter – affärsmöjligheter i snabbväxande segmentAnna Alsborger.

Hemfosa köper för 650 miljoner kronorAnders Nissen, vd för Pandox.

Pandox miljardköper i TysklandEn av de åtta fastigheter som går under klubban i höst.

Jätteauktion att vänta i MalmöBoklok bygger radhus i Rosengård.

Boklok bygger radhus i RosengårdPostnord flyttar tillbaka till Tomteboda.

Postnord flyttar tillbaka till Tomteboda
Se fler nyheter