Image
Annica Ånäs.
Annica Ånäs. Bild: Atrium Ljungberg

Nacka Tingsrätt flyttar in i nybyggda Sickla Front

Uthyrning Atrium Ljungbergs arbete med att skapa en naturlig koppling mellan Sickla och Hammarby Sjöstad går vidare när Domstolsverkets tre verksamheter Nacka tingsrätt, Mark- och miljödomstolen och Hyres- och arrendenämnden i Stockholm, flyttar in i nya lokaler om 11 000 kvadratmeter i Sickla Front.
Publicerad den 9 Oktober 2018

Sickla Front består av två hus om totalt 25 000 kvadratmeter och bildar en entré till Nacka från Södermalm. Här finns även ett parkeringshus med 350 parkeringsplatser varav 100 är laddplatser för elbil, samt ett cykelgarage med plats för 500 cyklar. Huset har certifierats med betyget Excellent från Breeam och bidragande del i certifieringen är bland annat närheten till Tvärbanan, Saltsjöbanan, bussar och den kommande tunnelbanan.

– Atrium Ljungbergs arbete med att skapa stad i Sickla, tar nu ytterligare ett steg med två nya moderna kontorshus. Intill är arbetet med det första bostadskvarteret på Nobelberget igång och i närområdet finns ett gott serviceutbud med handel och restauranger. Vi bygger även ett hotell och ett hus för vård och hälsa. Domstolsverket är en hörnpelare i samhället, och vi är mycket glada att välkomna dem hit, säger Annica Ånäs, vd på Atrium Ljungberg.

Domstolsverkets tre verksamheter Nacka tingsrätt, Mark- och miljödomstolen samt Hyres- och arrendenämnden i Stockholm hyr drygt 11 000 kvadratmeter i Sickla Front. Säkerheten har varit en viktig aspekt i projektet och två förhandlingssalar kommer att vara utformade med förhöjd säkerhet. I entrén finns en fast säkerhetskontroll med ett röntgeninspektionssystem.

– Det känns fantastiskt roligt att få flytta in i moderna lokaler i en växande stadsdel, som är mer lättillgängliga och trygga för de som vänder sig till oss. Vi kommer dessutom att kunna sitta mer samlat än vad vi gjort tidigare vilket är mycket positivt, säger Cecilia Klerbro, lagman vid Nacka tingsrätt.

I Sickla Front kommer även andra hyresgäster såsom Yamaha Motors svenska huvudkontor, Vroom och SecMaker successivt flytta in under hösten 2018 och våren 2019.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige