Image
Anne von Perner och Carolina Taube Persson.
Anne von Perner och Carolina Taube Persson. Bild: Björn Qvarfordt och Felix Frank

Nabo anställer två affärsområdeschefer

Karriär Nabo som lanserades i höstas förstärker nu bolaget med två nya affärsområdeschefer. Carolina Taube Persson, närmast från HSB, blir ny chef för affärsområdet Ekonomisk Förvaltning. Anne von Perner, som varit med och byggt upp Attendo, blir chef för det nya affärsområdet Juridik.
Publicerad den 13 Februari 2020

Nabo är en sammanslagning av fyra enskilt starka bolag där marknadens fjärde största aktör skapades. Bolaget har en plattform specifikt utvecklad för bostadsrättsföreningar och målet är att forma framtidens förvaltning liksom boendetjänster och konkurrera med de största aktörerna.

Bolaget förstärks nu med två affärsområdeschefer:
Carolina Taube Persson blir ny chef för affärsområdet Ekonomisk Förvaltning. Hon kommer närmast från HSB där hon arbetade i tolv år. Först som chef för den tekniska förvaltningen och sedan 2015 som chef för den ekonomiska förvaltningen. Hon har en bakgrund som managementkonsult och har lång ledarerfarenhet. Hon börjar i april.

Anne von Perner blir chef för det nystartade affärsområdet Juridik. Hon kommer närmast från Nyköpings Kommun där hon som Kommunjurist arbetade med strategiska utvecklingsfrågor med ett affärsmässigt fokus särskilt inom fastighetsrätt, med förvärv av fastigheter och fastighetsbolag liksom entreprenadrätt. Tidigare ingick hon som bolagsjurist i affärsutvecklingsgruppen i Attendo, och har omfattande erfarenhet inom fastighets- och entreprenadrätt. Hon börjar i mars.

– Det är två rekryteringar som kommer att förstärka oss rejält. Carolina tog den ekonomiska förvaltningen på HSB till en ny nivå vilket är målet även hos oss. Anne är mycket erfaren inom juridik för våra typer av frågor och kommer att bygga upp det nya affärsområdet Juridik, säger Daniel Larsson, vd för Nabo.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Från fem till 23 våningar – Sickla stationshus blir kommunikationsnav

Bygg/Arkitektur Atrium Ljungberg ska bygga ett 23-våningshus i Sickla för bland annat kontor, restaurang och tunnelbaneuppgång med biljetthall. Redan nu har man påbörjat de grundläggande arbetena för den kommande tunnelbaneuppgången och Stationshuset planeras stå klart 2024.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY