Image

MVB expanderar verksamheten

Bolag Byggbolaget MVB fortsätter att växa och har etablerat nytt kontor i Varberg.
Publicerad den 9 April 2018
Henrik Ljungdahl. Bild: MVB
Henrik Ljungdahl.

MVB-koncernen, med sina tre bolag MVB Syd, MVB Astor Bygg och MVB Öst, flyttar fram sina positioner och har under de senaste åren märkt av en kraftigt ökad efterfrågan. Nu har MVB Astor Bygg, med huvudkontor i Göteborg, öppnat upp en ny filial i Varberg.

– Vi ser en stor tillväxt över hela vår region och Norra Halland är en naturlig del för oss att arbeta rent geografiskt. Dessutom är man i detta område i stor utsträckning beroende av Göteborg och vice versa där Varberg är ett av tillväxtnaven, säger Henrik Ljungdahl, vd på MVB Astor Bygg.

Varbergskontoret har i dag cirka 30 medarbetare anställda och arbeten igång med bland annat en ny skola, en återvinningscentral i Varberg och Coop Forums stormarknad i Falkenberg. Och mer arbete lär det bli. Varberg står inför en stor nydaning där en stor del av hamnområdet ska bebyggas och markanvisningarna för tomterna i den nya stadsdelen Västerport är redan igång.

– Självklart siktar vi på att vara med att bygga denna nya del av Halland. Det var också en av anledningarna till att köra igång verksamheten under förra året, så att vi nu är på plats och etablerade när arbetet med Västerport drar igång, säger Mattias Kågeby, regionchef MVB Halland.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige