Image

Mölndals tingsrätt blir gymnasieskola

UTHYRNING Vasakronans fastighet på Södra vägen 25 i Göteborg hyrs ut till Ingrid Segerstedts gymnasium med cirka 300 gymnasieelever. Det 2 000 kvadratmeter stora huset var tidigare Mölndals tingsrätt.
Publicerad den 25 Februari 2010

Lagom till höstterminen 2010 flyttar Ingrid Segerstedts gymnasium in i gamla Mölndals tingsrätts anrika lokaler på Södra vägen 25. Ingrid Segerstedts gymnasium har tecknat ett långt avtal för hela fastigheten, vilken redan i vår börjar byggas om för att fungera för utbildningsverksamhet.

Tack vare fastighetens uppdelning fungerar den bra som skola och bland annat kommer den stora tingssalen att användas som aula och samlingssal. Ombyggnationen kommer att göras varsamt och så mycket som möjligt kommer att bevaras i fastigheten som uppfördes 1887.

- Att tingshuset nu förvandlas till ett skolhus är verkligen roligt, säger Bo Törnkvist, uthyrningschef på Vasakronan i Göteborg. Vi är mycket glada att få Ingrid Segerstedts gymnasium som hyresgäst och en skola passar perfekt i den här fastigheten.

- Det är ett fantastiskt hus med mycket historia i väggarna som vi nu får glädjen att driva Ingrid Segerstedts gymnasium i. Vi ser det som en stor fördel att fastigheten ligger så nära bland annat Stadsbiblioteket, Stadsteatern och Konstmuseet. Våra elever glädjer sig förstås över att komma in till centrum, säger Anneli Wildfang, tillförordnad rektor på Ingrid Segerstedts gymnasium.

Den tidigare hyresgästen flyttar under första kvartalet 2010 till nya lokaler vid Rättscentrum, även de ägda av Vasakronan.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige