Image
Bild: Järfälla kommun

Möller & Partners får bygga bostadsrätter i Jakobsberg

Bostäder Järfälla kommun ger markanvisning till Möller & Partners för byggnation av bostadsrätter i Jakobsberg. Det är detaljplaneområdet Tallbohov som får ett efterlängtat tillskott av bostadsrätter vilket skapar fler boendealternativ i området.
Publicerad den 4 Februari 2019

Företaget Möller & Partners får av kommunen en markanvisning för byggnation av mellan 150-200 bostäder i Jakobsberg efter att ha vunnit en markanvisningstävling. Bostäderna omfattar både radhus och lägenheter varav merparten kommer att upplåtas som bostadsrätter, och det kommer även att finnas inslag av hyresrätter och äganderätter. Det är i detaljplaneområdets södra del som lägenheterna ska byggas, där kommunen samtidigt markanvisat till en annan aktör för ytterligare 140 bostadsrätter. I den norra delen av planområdet har Järfälla kommun sedan tidigare avtal med en bostadsutvecklare om uppförande av cirka 270 lägenheter.

– Tillskottet av bostadsrätter och blandningen av bostadstyper bidrar positivt till området. Det känns väldigt bra att vi på det här sättet kan fortsätta att utveckla Söderhöjden, säger Nikoletta Josza (L), kommunalråd.

Möller & Partners har under 2017 och 2018 byggt och färdigställt bostäder i Järfälla, närmare bestämt Alléparken i Jakobsberg.

– Vi har tidigare goda erfarenheter från samarbetet med kommunen så är vi entusiastiska över att återigen ha fått förtroende att utveckla bostäder som en del av kommunens spännande tillväxt. Med stort fokus på att bevara den naturliga känslan i området samt genom varierande bebyggelse och blandade upplåtelseformer kan vi bidra till att stärka området ur en social och trygghetsaspekt säger Tommy Lindblom, projektchef på Möller & Partners.

Järfälla kommun antog i juni 2017 en ny detaljplan för området Tallbohov i Jakobsberg.Detaljplanen ligger i södra Jakobsberg mellan E18 och Söderhöjden i höjd med Barkarby handelsplats.

Beslut om markanvisning togs av kommunstyrelsen i Järfälla den 28 januari.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige