Image
Dan Törnsten.
Dan Törnsten. Bild: Colliers

Mofast utser Dan Törnsten till ny vd

Bolag Dan Törnsten, styrelseledamot i Mofast sedan två år tillbaka, har valts in som ny vd i Mofast.
Publicerad den 14 Oktober 2021

Mofast Holding AB är ett fastighetsbolag som i dess koncernbolag äger och förvaltar en samhälls- och bostadsfastighetsportfölj i Sverige. Portföljen omfattar ca 84 000 kvadratmeter, fördelat på 75 fastigheter med ett fastighetsvärde om cirka två miljarder kronor.

– Dan känner bolaget väl och har mer än 20 års erfarenhet i fastighetsbranschen, senast som vd på Colliers International. Förutom att han kan allt från fastigheter till juridik så är han en skicklig portföljförvaltare. Med Dan vid rodret är jag trygg med att vi kan fortsätta vår spännande tillväxtresa, kommenterar Jonas Blomquist, styrelsens ordförande.

I ett inslag i TV den 30 september i år har vd Mathias Bjerkelius och Eric Fischbein, en av bolagets styrelseledamöters agerande ifrågasatts för tid innan de var aktiva i Mofast. Med anledning av det inträffade har styrelsen beslutat att tillsätta en oberoende utredning av advokat Hans Strandberg på Nordia Law. Fram till dess att denna rapport är färdigställd kommer Mathias på egen begäran ta ett steg tillbaka och avregistreras som vd för Mofast och dess dotterbolag. Ledamoten som är tillsatt av stämman kommer tillsvidare att sitta kvar.
– Det känns bra att vi får en oberoende granskning av de olika påståenden som nu framförts i media, kommenterar Jonas Blomquist.

- Susanna Sundström
susanna@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Investeringsstöden: Efter kritiken – potterna tas bort

Bostäder Nytt system för investeringsstöden. Bostadsministern kommenterar förändringarna för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY