Image

Mobilia öppnar i september

Handel Den 26:e september öppnar nya Mobila, Mobilia Stadskvarter i Malmö.
Publicerad den 1 Augusti 2013
Mobilia öppnar i september. Bild: Atrium Ljungberg
Mobilia öppnar i september.

I en historisk del av Malmö har Atrium Ljungberg under flera år stegvis omvandlat Mobila från att vara ett traditionellt köpcentrum till att bli ett levande stadskvarter och inspirerande mötesplats. Vid nyöppningen möts Malmöborna av ett 35-tal nya butiker och restauranger, totalt ett hundratal verksamheter, från stora välkända kedjeföretag till lokala varumärken i en unik inne- och utemiljö.

Den tidigare textilfabrikens maskinhus kommer att utgöra hjärtat i restaurangverksamheten.

Detaljhandelsföretagens intresse för Mobilia Stadskvarter har hela tiden varit stort och att hyresgäster som Willys, Åhléns och Clas Ohlson tidigt valde att etablera sig på Mobilia har varit viktigt för den fortsatta uthyrningen.

– Vi är väldigt nöjda med blandningen av stora välkända kedjeföretag och lokala varumärken. Mixen skapar dynamik och kommer att göra Mobilia ännu mer spännande. Att dessutom många restauranger och caféer har valt att etablera sig hos oss har varit viktigt i skapandet av en mötesplats som Mobilia Stadskvarter, säger Anders Murmark, marknadsområdeschef på Mobilia, Atrium Ljungberg.

Mobilia kommer att erbjuda flera butiks- och restaurangkoncept som inte finns i Malmö idag. Exempel på det är butiken L’erbolario med ett komplett sortiment av den italienska hudvårdsserien samt en familjerestaurang som kommer att drivas av Malmös välkända krögare Vendel.

Med Mobilia Stadskvarter får malmöborna uppleva en historisk del av Malmö i ny skepnad där handel, bostäder och service skapar en levande atmosfär större delen av dygnet.

Hela omvandlingsprojektet omfattar nybyggnation av:
# Totalt 29 000 kvadratmeter uthyrbar area.
# Ett parkeringshus med cirka 650 nya parkeringsplatser.
# Två bostadshus med ett sjuttiotal nya hyreslägenheter inflyttningsklara från oktober och framåt.

I september öppnar:
Accent, Andra Stället, BikBok, Blueberry, Bönor & Blad, Carlings, Chilli, Clas Ohlson, Cubus, Euronails, Fabriken, Hair & Face, Hank’s Burgers, Håkansson Skor, Jack & Jones, Kikos, Kronans Droghandel, Lekia, L’erbolario, Ohlssons Tyger, Panduro, Rice & Soup, Smycka, SweetLoveSugar, Synsam, Søstrene Grene, Tandir, Telenor, Tele 2, Tele3, Vila, Waynes Coffee, Willys, The Industry och Åhléns.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige