Image
Godsfinkan 3 ligger i den framtida stadsdelen Södra Nyhamnen.
Godsfinkan 3 ligger i den framtida stadsdelen Södra Nyhamnen. Bild: Malmö stadsatlas

MKB köper byggrätt av Jernhusen

Transaktioner Jernhusen säljer en byggrätt till MKB Fastighets AB till ett underliggande fastighetsvärde om 102 miljoner kronor där MKB också tagit över vissa delar av exploateringskostnaden. Byggrätten ligger vid Malmö Centralstation i den nya stadsdelen Södra Nyhamnen.
Publicerad den 19 November 2019

MKB har förvärvat fastigheten Godsfinkan 3 i området som ligger öster om kontorsfastigheten Foajén i centralstationsområdet. MKB, som tillträder fastigheten omedelbart, planerar att bygga cirka 175 hyresbostäder samt kommersiella lokaler och garage.

– Affären är en viktig del i utvecklingen av området Södra Nyhamnen. Med fler bostäder i området, tillsammans med de kontor som finns och planeras, ges fler möjligheten att enkelt välja hållbara resor till och från jobbet och i vardagen, säger Sara MacDonald, regionchef på Jernhusen.

– Förvärvet innebär en möjlighet för MKB att vara en del i arbetet med att utveckla den framtida stadsdelen Södra Nyhamnen. Det är strategiskt viktigt att kunna erbjuda Malmöborna hyresrätter i detta centrala, stationsnära läge, säger Gunnar Östenson, affärsutvecklingschef och vice vd MKB Fastighets AB.

FAKTA/ MKB:s byggprojekt
MKB förvaltar och bygger ett brett och differentierat utbud av attraktiva hyreslägenheter för hela Malmös befolkning. Just nu har bolaget knappt 1 300 hyreslägenheter i produktion. Som tidigare kommunicerats har MKB tidigare i år förvärvat fastigheten Heliotropen 6 i stadsdelen Johanneslust i östra Malmö samt fastigheterna Spiran 1 och 2 på Limhamn. För nyproduktion av hyreslägenheter är tillgången på detaljplanelagd, byggbar mark en avgörande framgångsfaktor. 2018 färdigställde MKB 783 lägenheter, motsvarande siffra för 2019 beräknas bli 765.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Lediga Fastighetsjobb

Senast från Fastighetssverige Plus

SBB och Oscars bygglov upphävt

Bygg/Arkitektur Oscar Properties och SBB:s bostadsprojekt får tungt besked.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY