Image

MKB har byggstartat i Sorgenfri

Bostäder I fredags togs det första spadtaget av MKB som bygger 54 lägenheter i det nya kvarteret Föraren i stadsdelen Sorgenfri i Malmö.
Publicerad den 14 December 2015
I fredags tog MKB det första spadtaget för 54 lägenheter i kvarteret Föraren. Bild: MKB
I fredags tog MKB det första spadtaget för 54 lägenheter i kvarteret Föraren.

De nya stadskvarter med framför allt bostäder som nu tar form mellan Zenithgatan, Celsiusgatan, Industrigatan och Nobelvägen blir en del av Malmös innerstad och knyter ihop Malmös östra delar med centrum.

– Att ställa om från industrier till bostadsområde, med rivningar och saneringar, är ett omfattande och komplicerat arbete. Det har varit en lång process men nu har det äntligen blivit dags att sätta spaden i marken och bygga bostäder i Sorgenfri, säger Klas Johansson, Malmö stads fastighetsdirektör.

Totalt planeras för 700-800 nya bostäder på Malmö stads mark i kvarteret Spårvägen, i norra delarna av Sorgenfri. Här finns plats för blandade boende- och upplåtelseformer; kompisbostäder för unga, traditionella hyresrätter, bostadsrätter, LSS-boenden och radhus.

Byggandet sker i etapper med start i nya kvarteret Föraren, där MKB nu bygger 54 lägenheter, varav 10 LSS-boenden. Fler byggstarter sker redan till våren, bland annat en förskola med fyra avdelningar som börjar byggas i början av 2016.

– Omvandlingen av Sorgenfri är en viktig del i att bygga Malmö helt och koppla samman stadens olika delar. Med sitt centrala läge och närheten till den kommande Malmöringen, har Sorgenfri också alla möjligheter att utvecklas till en stadsdel för en hållbar livsstil, säger Christer Larsson, stadsbyggnadsdirektör i Malmö.

Utbyggnadsområdet Sorgenfri är cirka 45 hektar stort, fördelat på nio kvarter och 38 fastigheter. Hel omvandlingen kommer att ge Malmö cirka 2 500 nya bostäder. Området får en tät kvartersstruktur med varierad arkitektur och en blandning av bostäder och verksamheter.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige