Image

Misslyckad start för Catellas auktion

Transaktioner I går startade Catellas auktion där 25 fastigheter till ett värde om ungefär 230 miljoner kronor ropades ut till försäljning. Men det gick inte riktigt som man tänkt sig.
Publicerad den 26 Oktober 2012
Erik Westerlund. Bild: Catella. Bild: Catella
Erik Westerlund. Bild: Catella.

Under gårdagens auktion ropades endast nio fastigheter till ett värde om cirka 55 miljoner kronor in. Det innebär att hela 16 fastigheter till ett värde om cirka 175 miljoner kronor blev osålda.
- Det är naturligtvis betydligt färre än vad vi ville, säger Erik Westerlund, ansvarig för auktionen på Catella.
Vad händer med de fastigheter som inte ropades in i går?

- Det har vi inte bestämt, men det blir inga nya utrop.

Den säljare som drog den största nitlotten i går var Sveafastigheter som hade med åtta fastigheter till ett värde om cirka 105 miljoner kronor på gårdagens auktion. Av dessa såldes bara två till ett värde om sammanlagt cirka tio miljoner kronor.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige