Image
NCC tecknar nytt hyresavtal i Brick Studios vid Masthuggskajen i Göteborg.
NCC tecknar nytt hyresavtal i Brick Studios vid Masthuggskajen i Göteborg. Bild: NCC

Mindark flyttar in i Brick Studios

Uthyrning NCC har tecknat hyresavtal med spelutvecklingsbolaget Mindark i Brick Studios på Masthuggskajen i Göteborg . Företaget flyttar in i en lokal om 1 430 kvadratmeter och tillträder i december 2022.
Publicerad den 20 Oktober 2021

Mindark, ett företag inom spelutveckling med rötter i Göteborg, flyttar sitt huvudkontor till Brick Studios. Företaget hyr hela plan 12 och 13 av husets 15 våningar, och får tillgång till en av Brick Studios terrasser. Lokalen är om 1 430 kvadratmeter och tillträds i december 2022.
– Mindark har haft sina lokaler vid Järntorget i många år och trivs i denna dynamiska del av Göteborg. Att vi nu får chansen att flytta in i moderna och hållbara lokaler samtidigt som vi är kvar i Göteborgs kulturella hjärta är fantastiskt. Vi delar NCC:s vision om en hållbar utveckling för regionen och ser fram emot att fortsätta bidra till att Järntorget blir ett modernt, nytänkande och socialt nav i Göteborg, säger Henrik Nel Jerkrot, vd på Mindark.

Brick Studios byggs just nu, tillsammans med NCC:s andra kontorsprojekt Våghuset, invid Järntorget. Husen har ritats av White Arkitekter och kommer att ta emot sina första hyresgäster i slutet av 2022.
– Vi fortsätter att teckna hyresavtal med ännu ett spännande och innovativt företag i Brick Studios. Det bekräftar att mixen av verksamheter med service, co-working, gym och restauranger och vår höga hållbarhetsprofil i området är attraktivt för framtidens företagare. Masthuggskajen lockar nytänkande företag som söker något utöver det vanliga, säger Johanna Hult Rentsch, regionchef på NCC Property Development.

Masthuggskajen har en mycket hög hållbarhetsprofil. 2018 var Masthuggkajen Sveriges första stadsutvecklingsprojekt som tilldelades en Citylab-certifiering. Dessutom vann projektet priset Årets Citylab-projekt 2020 för sitt hållbara stadsutvecklingsarbete.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige