Image

Mimer lanserar miljösmart boende - Gröna Hem

Energi/miljö Den 22 januari lanserar Bostads AB Mimer ett erbjudande om ett nytt avtal till sina hyresgäster - Gröna Hem. Avtalet innebär att Mimer utbildar hyresgästerna i miljösmart boende och erbjuder ett Gröna Hem-paket med praktiska prylar. Hyresgästerna å sin sida förbinder sig att leva så hållbart och miljösmart som möjligt.
Publicerad den 22 Januari 2016

Erbjudandet innehåller Gröna Hem-besök, energirådgivning, gratis anslutning till bilpool med mera. Pilotområde är Skallberget och därefter ska alla boende erbjudas Gröna Hem.

- Vi är mycket glada att kunna lansera vårt Gröna Hem-avtal. Vi vet att många av våra hyresgäster vill leva och bo miljösmart och vi gillar det. En första pilotgrupp erbjuds nu att testa Gröna Hem och efter utvärdering under våren kommer vi lansera avtalet på bred front i alla våra fastigheter, säger Anna Wadsten, sakkunnig i miljöfrågor på Mimer.

Först ut att erbjudas Gröna Hem-avtalet är Mimers hyresgäster på Skallberget. De hyresgäster som tecknar ett Gröna Hem-avtal får starta med en webbaserad utbildning i konsten att leva miljösmart och erbjuds därefter ett hembesök som syftar till att leta energitjuvar (exempelvis droppande kranar eller otäta fönster). Därefter får hyresgästen ett Gröna Hem-paket med praktiska prylar som matavfallskorg, miljötratt för insamling av matfett, erbjudande om bussresor, bilpool, energirådgivning, erbjudande om solel med mera.

Gröna Hem är ett avtal som tagits fram för att stimulera våra hyresgäster att leva miljösmart.

Hyresgästen förbinder sig att till exempel spara energi i vardagen, lämna grovavfall och farligt avfall till återbruket, använda miljömärkta städprodukter, resa kollektivt när det är möjligt och källsortera i alla fraktioner i miljöboden.

– Sedan är det bara att sätta igång. Hyresgästernas del av avtalet är att de gör vad de kan för miljön. Genom att många drar sitt strå till stacken kan miljönyttan bli stor. Alla kan göra något för en hållbar framtid, säger Anna Wadsten.

Mimer erbjuder Gröna Hem till sina hyresgäster i samarbete med Västerås Stad, Mälarenergi, VL och Sunfleet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Därför tvivlar Rost på experternas kontors-profetior

Bolag Coronaeffekten är tydlig då uthyrningsgraden minskade med sex procentenheter och Diös gav hyresrabatter motsvarande 24 miljoner kronor under årets andra kvartal. Vd:n Knut Rost sammanfattar den turbulenta perioden med stolthet och konstaterar att bolaget står väl rustat finansiellt. För Fastighetssverige berättar han även varför han delvis förkastar prognoserna om kontorsmarknadens framtida förvandling.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY