Image
Fastigheter på Axel Oxelstiernas gata och Skallbergsgatan går upp till försäljning.
Fastigheter på Axel Oxelstiernas gata och Skallbergsgatan går upp till försäljning. Bild: Bostads AB Mimer

Mimer inleder försäljning av fyra fastigheter

Transaktioner Bostads AB Mimers styrelse har fattat beslut om att inleda försäljning av fyra fastigheter i Västerås, två fastigheter på Bäckby och två fastigheter på Skallberget.
Publicerad den 25 April 2017

I dag är Mimer dominerande fastighetsägare i dessa områden och vill nu få in ytterligare aktörer som vill vara med att aktivt bidra till områdenas fortsatta utveckling.

– Vi ser fram emot samarbete med fler större fastighetsägare i våra områden. I och med vår nyproduktion utökar vi beståndet väsentligt och det gör att vi blir ännu mer dominerande i dessa bostadsområden. Ett område mår bättre, håller högre kvalitet och utvecklas bättre om fler krafter samverkar. Vi säljer därför inte till vem som helst, utan bara till fastighetsägare som vill vara med och utveckla på lång sikt och som ha ett stort kundfokus, säger Mikael Källqvist, vd på Bostads AB Mimer.

På Bäckby äger Mimer totalt 1 300 lägenheter och planerar för ytterligare 360 genom nyproduktion. Antalet bostäder som säljs är 481. På Skallberget har Mimer totalt 1 160 lägenheter. Till det adderas nyproduktion på Nordanby Äng med 231 lägenheter samt ytterligare planerade nyproduktion. På Skallberget säljs totalt 268 bostäder.

Försäljningen inleds nu i april och beräknas ta mellan sex och tolv månader.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Därför tvivlar Rost på experternas kontors-profetior

Bolag Coronaeffekten är tydlig då uthyrningsgraden minskade med sex procentenheter och Diös gav hyresrabatter motsvarande 24 miljoner kronor under årets andra kvartal. Vd:n Knut Rost sammanfattar den turbulenta perioden med stolthet och konstaterar att bolaget står väl rustat finansiellt. För Fastighetssverige berättar han även varför han delvis förkastar prognoserna om kontorsmarknadens framtida förvandling.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY