Image

Miljösatsning för 750 miljoner kronor

MILJÖ Wallenstam har som mål att vara självförsörjande på förnyelsebar el 2012 och säkrar nu leveranserna av ytterligare vindkraftverk genom ett avropsavtal med vindkraftsleverantören Enercon. Avtalet, som har ett värde på cirka 750 miljoner kronor, omfattar leverans av 29 vindkraftverk under 2011.
Publicerad den 17 Juni 2008

- Att bli självförsörjande på förnyelsebar el är för oss viktigt utifrån kostnadssynpunkt. Det är dessutom en prioriterad fråga utifrån ett miljöperspektiv. Vi är naturligtvis glada över att kunna vidareutveckla vårt samarbete med Enercon som är ett av de världsledande företagen inom vindkraft, säger Hans Wallenstam, vd för Wallenstam.

Wallenstam har hittills fattat beslut om vindkraftsinvesteringar för cirka 550 miljoner kronor, till det tillkommer nu avropsavtalet med Enercon som omfattar en beställning av ytterligare 29 verk med ett totalt värde på cirka 750 miljoner kronor.

Wallenstam har idag fyra vindkraftverk i drift och ytterligare fem verk byggs i år. Under perioden 2009-2010 beräknas ytterligare 13 verk tas i drift.

De 29 verken som omfattas av det nya avropsavtalet kommer delvis att produceras i Enercon svenska fabrik i Malmö.
- Med detta avtal tar Enercon och Wallenstam ett gemensamt stort och viktigt steg i den svenska utbyggnaden av vindkraften, säger Claes Jeppsson, försäljningschef i Sverige för Enercon GmbH.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige