Image

Miljonprogram ska energieffektiviseras

MILJÖ Västra Götalandsregionens miljönämnd ska tillsammans med Chalmers Energicentrum och SP, Sveriges Tekniska Forskningsinstitut, bidra till att bostäderna i miljönprogrammet blir mer energieffektiva när de renoveras. Det ska man göra i ett projekt kallat Milparena - miljonprogramarena.
Publicerad den 5 September 2008

Det är inte bara de nybyggda husen somkan bli mer energisnåla. Lägenheterna som byggdes i det så kallade miljonprogrammet mellan 1965 och 1975 förbrukar som regel väldigt mycket energi.

- Många av husen är i dag i stort behov av renovering, och det är en viktig utmaning för byggbranschen att samtidigt med det göra dessa bostäder mer energisnåla, säger miljönämndens ordförande Per Olov Blom.

Milparena ska följa upp metoder och teknik för energieffektiv renovering för att minska klimatpåverkan från dessa lägenheter, men också för minskade driftskostnader. Erfarenheterna från projektet ska sedan spridas till hela byggsektorn i Västra Götaland.

I projektet som stöds av Energimyndigheten ingår följande kommunala bostadsbolag: Alingsåshem, Bostadsbolaget, Bostads AB Poseidon, Egnahemsbolaget, Familjebostäder, Gårdstensbostäder, samt Göteborg Energi och konsulter och byggföretag.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige