Image
Bild: Unibail-Rodamco

Miljardprojektet Täby Centrum

Handel På fredag är det byggstart för miljardprojektet där Unibail-Rodamco och Täby kommun gemensamt genomför en omfattande om- och tillbyggnation av Täby Centrum. Se bilderna på hur det kommer att se ut när det är klart här.
Publicerad den 26 Januari 2011
2015 ska nya Täby Centrum vara klart. Bild: Unibail-Rodamco
2015 ska nya Täby Centrum vara klart.

Nu påbörjas Unibail-Rodamcos stora ombyggnation av Täby Centrum. Projektet innefattar en total modernisering av befintliga ytor samt en ansenlig utbyggnad av köpcentret. 160 butiker ska bli 230 och centrumet växer med ytterligare 30 000 kvadratmeter, till totalt 78 000 kvadratmeter. Arbetet beräknas vara klart 2015 men redan hösten 2011 kommer den första delinvigningen att ske. Unibail-Rodamco ställer tuffa krav på att genomföra byggnadsprojektet på ett miljömässigt bra sätt och arbetar i enlighet med Breeam som är det mest spridda miljöklassningssystemet i Europa.

– Att bygga om Täby Centrum är ett stort projekt och vi tycker att det ska bli oerhört spännande att utveckla och modernisera det. På Unibail-Rodamco ser vi helheten och därför är det mycket viktigtför oss att tänka på miljön både under och efter ombyggnationen varför vi alltid kräver att våra byggnader når upp till det som krävs för en hög Breeam-gradering, säger Johan Swedberg, projektchef för om- och tillbyggnad av Täby Centrum.

Ombyggnationen av Täby Centrum är ett samarbete mellan Täby kommun och Unibail-Rodamco. Täby Kommun investerar i förbättrade kommunikationer i form av bland annat ny infrastruktur, nya vägar och ny bussterminal. Unibail-Rodamco har kontrakterat det österrikiska entreprenadbolaget Strabag som är ett av de största europeiska byggbolagen. Moderniseringen av Täby Centrum är Strabags första byggnadsuppdrag i Skandinavien, en marknad som de länge velat gå in i.


Med bred erfarenhet inom ombyggnation av köpcenter vet Unibail-Rodamco hur viktigt det är att ta hand om sina besökare under tiden som ett byggprojekt äger rum.

– Hög service och ett stort utbud är oerhört viktigt för oss och det gäller speciellt under byggtiden. Vi kommer att satsa mycket på att få våra besökare att känna sig välkomna på alla möjliga sätt. Dessutom lanserar vi flera nya butiker under de närmaste åren. Redan i mars öppnar Rituals, G-Star Raw och Tiger. Täbyborna och våra handlare är stolta över sitt centrum. Det har de alltid varit och vår uppgift är att se till att de även fortsättningsvis är det, säger Mikael Wallner, centrumchef för Täby Centrum.

Täby Centrum byggdes 1968 och blev snabbt en favorit bland både Täbybor och övriga
stockholmare, senast det rustades upp var 1991. Köpcentret består idag av 160 butiker och
restauranger men efter moderniseringen kommer antalet öka till 230. Det nya Täby Centrum kommer att stå klart 2015 då även nya vägar, infrastruktur och lägenheter står klara.


Kort om Täby Centrum:
1968 uppfördes Täby Centrums första del, den senare delen byggdes 1991. Täby Centrum är idag en av Sveriges största köpcentrumanläggningar med en uthyrningsbar yta om 50 000 kvadratmeter. Centrumet har 160 butiker, restauranger och caféer och två livsmedelsbutiker. Här finns även en biograf samt andra tjänster som bank och post. I anslutning till Täby Centrum finns 2400 parkeringsplatser. Anläggningen är ett regioncentrum och besökarna kommer från hela Storstockholm. Ägare är Unibail-Rodamco.


Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Kurorten från 1700-talet är till salu – kan bli bostäder och äldreboenden

Bygg/Arkitektur Anläggningen Sätra Brunn i Sala kommun är till salu. Objektet är en nära 60 hektar stor hälsoresort, som man under 320 år drivit för att läka, lära och skapa. Nu kan anläggningen bli bostäder. – Det ska verkligen bli spännande att se vem som vill utveckla det, säger den externa styrelseordföranden Annette Stavenow Eriksson.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY