Miljardprojektet Täby Centrum

Bild: Unibail-Rodamco


Publicerad den 26 Januari 2011

Skicka till e-post

Handel På fredag är det byggstart för miljardprojektet där Unibail-Rodamco och Täby kommun gemensamt genomför en omfattande om- och tillbyggnation av Täby Centrum. Se bilderna på hur det kommer att se ut när det är klart här.

2015 ska nya Täby Centrum vara klart. Bild: Unibail-Rodamco
2015 ska nya Täby Centrum vara klart.

Nu påbörjas Unibail-Rodamcos stora ombyggnation av Täby Centrum. Projektet innefattar en total modernisering av befintliga ytor samt en ansenlig utbyggnad av köpcentret. 160 butiker ska bli 230 och centrumet växer med ytterligare 30 000 kvadratmeter, till totalt 78 000 kvadratmeter. Arbetet beräknas vara klart 2015 men redan hösten 2011 kommer den första delinvigningen att ske. Unibail-Rodamco ställer tuffa krav på att genomföra byggnadsprojektet på ett miljömässigt bra sätt och arbetar i enlighet med Breeam som är det mest spridda miljöklassningssystemet i Europa.

– Att bygga om Täby Centrum är ett stort projekt och vi tycker att det ska bli oerhört spännande att utveckla och modernisera det. På Unibail-Rodamco ser vi helheten och därför är det mycket viktigtför oss att tänka på miljön både under och efter ombyggnationen varför vi alltid kräver att våra byggnader når upp till det som krävs för en hög Breeam-gradering, säger Johan Swedberg, projektchef för om- och tillbyggnad av Täby Centrum.

Ombyggnationen av Täby Centrum är ett samarbete mellan Täby kommun och Unibail-Rodamco. Täby Kommun investerar i förbättrade kommunikationer i form av bland annat ny infrastruktur, nya vägar och ny bussterminal. Unibail-Rodamco har kontrakterat det österrikiska entreprenadbolaget Strabag som är ett av de största europeiska byggbolagen. Moderniseringen av Täby Centrum är Strabags första byggnadsuppdrag i Skandinavien, en marknad som de länge velat gå in i.


Med bred erfarenhet inom ombyggnation av köpcenter vet Unibail-Rodamco hur viktigt det är att ta hand om sina besökare under tiden som ett byggprojekt äger rum.

– Hög service och ett stort utbud är oerhört viktigt för oss och det gäller speciellt under byggtiden. Vi kommer att satsa mycket på att få våra besökare att känna sig välkomna på alla möjliga sätt. Dessutom lanserar vi flera nya butiker under de närmaste åren. Redan i mars öppnar Rituals, G-Star Raw och Tiger. Täbyborna och våra handlare är stolta över sitt centrum. Det har de alltid varit och vår uppgift är att se till att de även fortsättningsvis är det, säger Mikael Wallner, centrumchef för Täby Centrum.

Täby Centrum byggdes 1968 och blev snabbt en favorit bland både Täbybor och övriga
stockholmare, senast det rustades upp var 1991. Köpcentret består idag av 160 butiker och
restauranger men efter moderniseringen kommer antalet öka till 230. Det nya Täby Centrum kommer att stå klart 2015 då även nya vägar, infrastruktur och lägenheter står klara.


Kort om Täby Centrum:
1968 uppfördes Täby Centrums första del, den senare delen byggdes 1991. Täby Centrum är idag en av Sveriges största köpcentrumanläggningar med en uthyrningsbar yta om 50 000 kvadratmeter. Centrumet har 160 butiker, restauranger och caféer och två livsmedelsbutiker. Här finns även en biograf samt andra tjänster som bank och post. I anslutning till Täby Centrum finns 2400 parkeringsplatser. Anläggningen är ett regioncentrum och besökarna kommer från hela Storstockholm. Ägare är Unibail-Rodamco.- Eddie Ekberg
eddie@fastighetssverige.se


ÄmnenSkicka denna artikel till e-post
Skriv ut/PDF


Mer från Fastighetssverige

De höjde sin räntetäckningsgrad mest

Ekonomi/Finansiering Fastighetssverige har kartlagt de börsnoterade fastighetsbolagens räntetäckningsgrad för det tredje kvartalet av 2018.


Profilbygget som ska lyfta Hagsätra

Bygg/Arkitektur Sveafastigheter vill bygga bostäder, bio, café och kontor med coworking i Hagsätra centrum. I veckan väntas man få en markanvisning från exploateringsnämnden.


Lokalmarknadsdagen
Den 17 januari kickstartas fastighetsåret 2019 tillsammans med branschkollegorna på klassiska Lokalmarknadsdagen!

Kickstarta fastighetsåret 2019 med branschkollegorna

Lokalmarknadsdagen Vår Den 17 januari är det dags för Lokalmarknadsdagen på Elite Park Avenue Hotel. Ett utmärkt tillfälle att sparka igång fastighetsåret 2019 tillsammans med branschkollegorna efter jul- och nyårshelgerna.


"Så höjer vi statusen på hyresrätten"

Karriär För Fastighetssverige berättar Anders Woodall, ny förvaltningschef för Lansa fastigheter varför han lockades av det unga fastighetsbolaget som är på jakt efter långsiktiga investeringar och hur man kan höja statusen på hyresrätten.


AMF Fastigheter hyr ut 8 000 kvadratmeter i Stockholmsverken

Uthyrning Paradox Interactive blir nästa hyresgäst att teckna avtal i Stockholmsverken. De flyttar in på cirka 8 000 kvadratmeter i korsningen mellan Rosenlundsgatan och Magnus Ladulåsgatan.


Klövern fullföljer Agorabudet

Bolag Klövern har nu 99,3 procent av aktierna och 99,7 procent av rösterna i Agora.


Lidl öppnar i Kista Galleria

Uthyrning Lidl öppnar en 1 400 kvadratmeter stor butik i Kista Galleria under 2019.


Nu är Stordalens namntävling avslutad

Bolag Nej, det blev inte Lennart Tower – Husvärdens och Choices nya hotell i Mölndal har nu fått ett namn.


Mobilnycklar i Aura i Malmö

Bygg/Arkitektur Skanska Öresund och Parakey inleder ett samarbete för att digitalisera och förenkla nyckelhanteringen för hyresgästerna i kontorshuset Aura i Malmö – istället för nycklar, passerkort och taggar används digitala nycklar i mobilen.


Blooc rekryterar från Aros Bostad

Bolag Blooc expanderar och rekryterar ännu en arkitekt till sitt team på huvudkontoret i Stockholm.


Besqab bygger vårdboende i Uppsala

Bygg/Arkitektur Besqab kommer att uppföra ett vårdboende i den nya stadsdelen Ultuna Trädgårdsstad i Uppsala. Ersta diakoni blir hyresgäst och vårdgivare. Byggstart planeras till vintern 2019.


Tofta skjutfält.

Peab bygger ut Tofta skjutfält

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga ett stridsfordonsgarage, en multifunktionsbyggnad samt gym- och motionshall på Tofta övnings- och skjutfält på Gotland.


De har pumpat in mest i det egna beståndet

Lista Fastighetssverige har sammanställt vilka bolag som investerat mest i sitt befintliga fastighetsbestånd och kan konstatera att listans etta har pumpat in mer än två miljarder mer än tvåan.


Därför föll Fabege för satellitlösningen

Bolag För Fastighetssverige lägger Klaus Hansen Vikström, vice vd och affärsutvecklingschef på Fabege, ut texten om bolagets satsning på satellitkontor.


Vasakronans vd: "Tror på stigande hyror"

Bolag För Fastighetssverige berättar Vasakronans vd Fredrik Wirdenius om hur man går vidare efter ett starkt tredje kvartal.


Så ska Heba få upp tempot

Bolag Framåt är det fokus på ombyggnad och etablering i ett större geografiskt område för Heba. För Fastighetssverige berättar bolagets vd mer om planerna.


90 miljoner till nya Slussen

Sverige En viktig förutsättning för ombyggnaden av Slussen i Stockholm har varit att hitta finansieringslösningar för Mälarens avbördning. Nu har man fattat ett beslut kring detta i kommunfullmäktige.


Åtta nya till Novi Real Estate

Bolag Novi växer med åtta medarbetare. Bolaget stärker upp både på huvudkontorets reception, förvaltning och ekonomi i Stockholm samt på projektsidan i Göteborg.


Oscar Properties breddar verksamheten

Bolag Oscar Properties Holding breddar verksamheten. Byggföretaget Allegro ska börja genomföra projekt för beställare utanför Oscar Properties och i Uppsala har bostadsprojekt omvandlats till kontorsprojekt för att bättre passa den lokala marknaden.


Skanska utvecklar och säljer hotell till LKAB för en halv miljard

Bygg/Arkitektur Skanska utvecklar och bygger ett nytt hotell i centrala Kiruna med Scandic Hotels som operatör. Hotellet säljs för 500 miljoner kronor till LKAB som tillträder i samband med färdigställande, hösten 2021.