Image

Mikael Söderlund lämnar politiken

POLITIK Stadsbyggnads- och trafikborgarrådet Mikael Söderlund lämnar till hösten uppdraget som borgarråd i Stockholms stad. - Det är inget lätt beslut att lämna detta men efter tio år som heltidspolitiker är det dags för mig att prova på något nytt, säger Söderlund (m).
Publicerad den 26 Mars 2008

Mikael Söderlund har suttit i Stockholms kommunfullmäktige sedan 1991 och har arbetat heltid med politik i tio år: 1998-2002 som stadsbyggnadsborgarråd, 2002-2006 som oppositionsborgarråd och sedan valet 2006 som stadsbyggnads- och trafikborgarråd. Söderlund lämnar sina uppdrag i månadsskiftet augusti-september.

– Att vara borgarråd är bland det roligaste och mest ansvarsfulla uppdrag man kan ha. Jag trivs oerhört bra med arbetet, borgarrådskollegorna och alla medarbetare. Det är inget lätt beslut att lämna detta men efter tio år som heltidspolitiker är det dags för mig att prova på något nytt och samtidigt tillbringa mer tid med familjen, säger Söderlund.

– Jag tycker att vi på kort tid har kommit väldigt långt i arbetet med att göra Stockholm till en snyggare och tryggare stad för stockholmarna. Stadshusalliansen har visionerna för en bättre stad och kompetensen att genomföra förbättringarna. Jag är övertygad om att vi kommer att få stockholmarnas förtroende 2010 även om just jag inte kommer att finnas bland kandidaterna.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Spaden i tårtan när Park Central byggstartades

Bygg/Arkitektur Under torsdagen hölls byggstartsevent för det som ska bli den första byggnaden i Centralstaden Göteborg. Park Central, som blir cirka 40 000 kvadratmeter stort, kommer utöver kontor, service och handel innehålla en av Västlänkens stationsuppgångar. Fastighetssverige tog en pratstund på plats med de ansvariga på NCC och Jernhusen, som gemensamt utvecklar stations- och kontorsytorna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige