Image

Mikael Meyer ny vd för ESNY

Karriär Den 9 oktober tillträdde Mikael Meyer som ny vd för Eklund Stockholm New York, ESNY. Frånträdande vd Niklas Berntzon kommer att fortsätta med sin roll i styrelsen.
Publicerad den 20 Oktober 2017

Mikael Meyer har en gedigen erfarenhet med över 20 år i fastighetsbranschen och över 15 år i chefsposition samt ägare av kontor inom en rikstäckande mäklarkedja.

– Det känns otroligt bra att hitta en vd som Mikael. Han förenar ett starkt entreprenöriellt driv med erfarenhet, kompetens och förståelse för mäklarbranschen samt har en bevisad förmåga att framgångsrikt bygga företag. Mikael är rekryterad för att bland annat leda bolaget in i de strukturella processer som krävs i ett bolag med stark tillväxt. Fokus kommer att ligga på lanseringen av vår senaste satsning Urban by ESNY samt att befästa den position vi tagit i väst Sverige genom etableringen av vårt senaste kontor i Göteborg, säger Fredrik Eklund, styrelseordförande/grundare Eklund Stockholm New York.

– Mikael är en mycket kompetent ledare. Jag är övertygad om att han kommer att skapa engagemang och entusiasm i ESNY_s team kring både utvecklingen av vårt populära varumärke och vår verksamhet i stort. Han har visat starka resultat i sin karriär, liksom i sitt ledarskap. Jag vet att han är fast besluten att göra allt han kan för att överträffa ägarnas högt ställda krav på resultat, säger Niklas Berntzon, före detta vd för Eklund Stockholm New York.

– När jag fick erbjudandet att bli vd i ett av Sveriges mest spännande bolag var det självklart att tacka ja. Att ta ledarskapet i ett så framgångsrikt bolag tillika Nordens ledande fastighetsmäklare i premiumsegmentet är ett hedersuppdrag. Jag är imponerad över vad man har åstadkommit hittills och skall ge allt för att fortsätta framgångssagan i samma goda anda. Absolut den roligaste utmaningen i mäklarsverige, säger Mikael Meyer.

Medgrundare och frånträdande vd Niklas Berntzon kommer att fortsätta med sin roll i styrelsen.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige