Image
Midroc säljer i centrala Stockholm.
Midroc säljer i centrala Stockholm. Bild: Åke Gunnarsson

Midroc säljer vid Stureplan

Transaktioner Midroc säljer Landbyska verket 8 och Landbyska verket 9 till Humlegården Fastigheter.
Publicerad den 17 December 2019

Fastigheterna är belägna mellan Stureplan och Humlegården i Stockholm.

De omfattar sammanlagt drygt 11 000 kvadratmeter, huvudsakligen kontor. Byggnaderna är uppförda vid två olika tidpunkter, dels 1916 och dels 1981. Midroc har ägt fastigheterna sedan 1993 och löpande investerat i och utvecklat fastigheterna.

Midroc har tecknat avtal med Humlegården Fastigheter AB om överlåtelse av fastigheterna. Överlåtelsen sker genom en bolagsaffär. Tillträde sker idag 18 december 2019.

– Det har varit ett mycket stort intresse för fastigheterna. Vi säljer fantastiska fastigheter med ett oslagbart läge i centrala Stockholm. Försäljningsprocessen har skett i gott samarbete med Humlegården och vi är nöjda med affären, säger Peter Syrén, vd för Midroc Properties.

Fastigheterna är de enda förvaltningsfastigheterna Midroc har i Stockholm. Nu fokuseras fastighetsförvaltningen till västra Skåne och där ökar man förvaltningsvolymen med nya och egenutvecklade fastigheter.

– Marknaden värderar den här typen av fastigheter högt idag och det verkar vara rätt tillfälle i marknaden att sälja. Vi vill investera i nyproducerade och egenutvecklade fastigheter. Det finns många projekt i vår portfölj att investera i och vi tror också att det kan komma intressanta projekt att köpa framöver, säger Peter Syrén.

Midroc kommer fortsätta investera i nya fastighetsutvecklingsprojekt i såväl västra Skåne, södra Halland, Växjö som Stockholm och Uppsala. Fastighetsutvecklingsportföljen är stor med cirka 1 100 000 kvadratmeter BTA byggrätter. Projektportföljen är fördelad på bostadsprojekt (främst bostadsrätter och hyresrätter) och kommersiella projekt för främst kontor, hotell, lager/logistik och samhällsfastigheter.

Nordanö har varit Midrocs rådgivare i försäljningen.

Midroc har kommit överens med köparen om att inte offentliggöra köpeskillingen och det underliggande fastighetsvärdet i försäljningen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Midroc Property Development på Branschguiden

Midroc skapar platser och byggnader för människor som ser möjligheter. Bostäder och kontor, hotell och stadsdelar, kongresscenter och förskolor. Inspirerande platser med förutsättningar för människor att leva sina liv som de vill.

Människor som drivs av kärlek till något ser möjligheter. De ser en väg där andra ser en återvändsgränd. De ger allt för att uppnå flow, perfektion och sin vision. Om vi öppnar ögonen, låter oss inspireras och ser mer av det som gränsöverskridarna ser? Om vi väljer att omfamna människor som ser möjligheter? Det är vad Midroc menar med ...

Läs mer om Midroc Property Development på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Riksbyggens vd Johanna Frelin om problemen på bostadsmarknaden

Bolag Under tredje kvartalet sålde Riksbyggen 232 bostadsrätter vilket är en ökning med 14 procent jämfört med samma period förra året. Riksbyggens vd Johanna Frelin beskriver marknadsläget för Fastighetssverige. Samtidigt som de själva utvecklas starkt så menar hon att det finns stora problem på den svenska bostadsmarknaden. Här är de förändringar som företaget vill se: "Finns ett stort underliggande behov av bostäder i Sverige".

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY