Image

Midroc säljer Tändstickspalatset

Transaktioner Midroc säljer Spektern 8, mer känd som Tändstickspalatset, till Anders Bodin Fastigheter.
Publicerad den 15 Juni 2018
Tändstickspalatset. Bild: Pixprovider
Tändstickspalatset.

Fastigheten är belägen på Västra Trädgårdsgatan 15 i centrala Stockholm, ett stenkast från NK och Kungsträdgården. Uthyrningsbar yta uppgår till ca 6 000 kvadratmeter i fem våningsplan.

Tändstickspalatset uppfördes hösten 1926 till våren 1928 som huvudkontor för Svenska Tändsticksbolaget. Arkitekt var Ivar Tengbom. Byggnaden består av källare samt fem våningsplan och den uthyrningsbara ytan uppgår till drygt 6 500 kvadratmeter.

Fastigheten har varit i Midrocs ägo sedan år 2000, och har sen dess genomgått en omfattande modernisering. Dess karaktär och arkitektoniska gestaltning har samtidigt bevarats tillsammans med många unika detaljer. Fastigheten inrymmer nu bland annat moderna och flexibla kontor, ett business center och en exklusiv konferensanläggning.

– Det är en kulturhistorisk skatt vi säljer med omistliga värden. Vi ser att köparen kommer att förvalta den på ett ansvarstagande sätt och med fokus på långsiktighet, vilket är väldigt betydelsefullt för oss, säger Peter Syrén, vd i Midroc Properties.

– Vi är mycket glada över möjligheten att förvärva en sådan unik fastighet i Stockholms centralaste delar. Det är en fastighet som vi verkligen köper med hjärtat och vi ser fram emot att fortsätta med det gedigna fastighetsutvecklingsarbetet som den tidigare ägaren bedrivit, säger Carl Bodin på Anders Bodin Fastigheter.

Affären genomförs som en bolagsaffär med tillträde den 14 juni.

MAQS biträdde Anders Bodin Fastigheter som juridisk rådgivare vid förvärvet. Nordanö har varit Midrocs rådgivare i försäljningen. Köparen önskar att inte offentliggöra köpeskillingen.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Nordanö på Branschguiden

Nordanö grundades 1992 under namnet Leimdörfer och är en ledande finansiell rådgivare vid fastighetsrelaterade transaktioner i Norden. Genom att kombinera djup fastighetsmarknadskunskap med finansiell spetskompetens, har firman varit rådgivare vid ett stort antal av de största och mest komplexa affärerna i Norden. Sedan 2016 har firman genomfört transaktioner till ett sammanlagt värde om cirka 120 miljarder kronor. Nordanö är helt oberoende och ägs i sin helhet av aktiva partners. Teamet består av 40 personer med kontor i Stockholm, Helsingfors, Köpenhamn och Oslo. www.nordanopar...

Läs mer om Nordanö på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige