Image
The Tivoli i Helsingborg får ny ägare.
The Tivoli i Helsingborg får ny ägare. Bild: Midroc Properties

Midroc säljer i Helsingborg

Transaktioner Midroc Properties har genom försäljning av dotterbolag avyttrat tomträtten Ångfärjestationen 1 – i folkmun kallad "The Tivoli" – belägen i centrala Helsingborg till Baravaragruppen.
Publicerad den 3 November 2021

Baravaragruppen är en lokal restaurang och nöjeskoncern med stark förankring i staden som också bland annat driver restaurangerna Bara Vara och Sillen & Makrillen i staden. Baravaragruppen driver även via dotterbolag verksamheten i The Tivoli.
– Vi har under det senaste året fört diskussioner med Baravaragruppen om möjligheten att genomföra affären. Vi är mycket glada för att det är just Baravaragruppen som genom dotterbolag bedrivit verksamheten i byggnaden som också är köpare. Det borgar för en långsiktighet och ger dom också möjligheten att satsa ytterligare på den anrika och historiskt viktiga byggnaden i sitt fanastastiska framskjutna läge i staden, säger Magnus Skiöld, arbetande styrelseordförande i Midroc Properties.
– Vi är glada och tacksamma att Midroc ger oss denna möjlighet att ytterligare fastställa vår långsiktighet med verksamheten på The Tivoli samt vårt engagemang i staden. Vi ser det som ett stort ansvar att förvalta Ångfärjestationen och det ger oss möjlighet att investera och genomföra de förändringar och anpassningar som vi anser verksamheten behöver, säger Jesper Liljegren, styrelseordförande i Baravaragruppen.

Baravaragruppen tillträdde genom bolagsförvärvet Ångfärjestationen 1 den 29 oktober.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige