Image
Villa Brevik på Lidingö.
Villa Brevik på Lidingö. Bild: Midroc

Midroc köper och utvecklar Villa Brevik

Transaktioner Midroc förvärvar Villa Brevik på Lidingö och kommer att riva delar av den etappvis utbyggda hotell- och konferensavdelningen och bygga ett antal friliggande en- eller två bostadshus på området. Karaktären på den nya bebyggelsen kommer att inspireras av svensk sekelskiftesarkitektur.
Publicerad den 18 Februari 2020

De sex nya byggnaderna ska bestå av friliggande en- eller tvåbostadshus och ska harmoniera med Villa Brevik, smälta in i området samt utseendemässigt bidra till ett varierat inslag i villastadsområdet. Breviks villastad utgör en kulturhistoriskt värdefull miljö med en väl bibehållen kärna från tidigt 1900-tal, kompletterad successivt med villor under 1900-talet. Villorna har i de flesta fall den ursprungliga karaktären i behåll och även flera ursprungliga tomtstrukturer finns kvar.

Villa Brevik ska renoveras och försäljningen av de första parhusen startar i höst. Byggstarten planeras till våren 2021 med inflyttning vår/sommar 2022.
– Vi är väldigt glada att vi nu gör ytterligare en nybyggnadsaffär för bostäder i Stockholmsregionen. Detta utgör ett av de första av flera projekt som är på gång i Stockholm och Uppsala, säger Jakob Ljunggren, affärschef på Midroc Properties.

Villa Brevik säljs av Christopher Bailey som har bedrivit konferensverksamhet på platsen sedan 1995.

– Jag vurmar för att det ska bli ett fint bostadsområde och är glad för affären med Midroc som är kända för att bygga vackra bostäder med god kvalitet. Jag bor själv i området så därför är jag extra angelägen att detta ska bli något bra, säger Christopher Bailey.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige