Image
NCC säljer logistikprojektet Lyckobrunnen i Brunna till M&G Real Estate.
NCC säljer logistikprojektet Lyckobrunnen i Brunna till M&G Real Estate. Bild: NCC

M&G köper av NCC i Brunna

Transaktioner NCC säljer logistikprojektet Lyckobrunnen i Brunna, Upplands Bro, till den globala kapitalförvaltaren M&G Real Estate för 190 miljoner kronor.
Publicerad den 24 Maj 2019

– Vi är glada över att M&G valt att investera i Brunna där vi har varit delaktiga i att utveckla ett av Stockholms mest attraktiva logistiknoder. Den växande e-handeln driver efterfrågan på fler attraktiva och hållbara logistikfastigheter där vi fortsatt tänker vara en ledande aktör, säger Katarina Wåhlin Alm, Sverigechef, NCC Property Development.

Lyckobrunnen är NCC:s fjärde logistikprojekt i Brunna logistikpark i Upplands Bro kommun utanför Stockholm. Fastigheten omfattar cirka 12 800 kvadratmeter och är fullt uthyrd till företagen Orvelin Group, Cosentino och Engelmanns.

– Vi är väldigt glada över att förvärva denna nyutvecklade logistikfastighet med långa kassaflöden för vår pan-europeiska corefond M&G European Property Fund i ett av nordens bästa logistiklägen. I dagens marknad när större logistikportföljer handlas med premie föredrar vi att förvärva logistikfastigheter styckesvis för att leverera högre avkastning till våra investerare, säger Thorsten Slytå, Nordenchef M&G Real Estate.

Försäljningen sker genom en bolagsförsäljning med ett underliggande fastighetsvärde om 190 miljoner kronor och beräknas ge en positiv resultatpåverkan i affärsområdet NCC Property Development i andra kvartalet 2019.

Brunna är en attraktiv logistiknod med de bästa förutsättningarna för lager och logistik. Närheten till Stockholm och det strategiska läget invid E18 gör det lätt att angöra samtidigt som det är ett utmärkt skyltläge. Lyckobrunnen är den fjärde och sista etappen som NCC utvecklat i området.

Lyckobrunnen miljöcertifieras enligt det internationella systemet Breeam vilket bland annat innebär en halvering av energianvändningen jämfört med äldre logistikbyggnader.

Cushman & Wakefield var rådgivare till säljaren i affären.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Cushman & Wakefield på Branschguiden

Cushman & Wakefield är ett ledande globalt fastighetsrådgivningsföretag som genom att omsätta idéer i handling, levererar betydande värde till fastighetsägare, investerare och hyresgäster. Cushman & Wakefield är bland de största fastighetstjänsteföretagen med 51 000 anställda på cirka 400 kontor i 70 länder. Under 2018 hade företaget en omsättning på 8,2 miljarder USD och ett tjänsteutbud som omfattar property-, facilities- och project management, uthyrning, capital markets, värdering och andra tjänster. För mer information, besök www.cushmanwakefield.om eller följ @Cus...

Läs mer om Cushman & Wakefield på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige