Image
Staffan Karlsson.
Staffan Karlsson. Bild: Metod Arkitekter

Metod får utveckla Uppsalas nya isarena

Bygg/Arkitektur Uppsala kommun Sport- och Rekreationsfastigheter har beslutat att tilldela Metod arkitekter uppdraget för att utveckla Uppsalas nya Isarena.
Publicerad den 20 Augusti 2019

Isarenan utvecklas för ishockey på elitnivå, nationella tävlingar i konståkning och möjlighet till större evenemang som ska byggas på Gränby sportfält i Uppsala.

Metod arkitekter samarbetar med Hille Melbye arkitekter i Norge. Hille Melbye arkitekter genomför för närvarande Nya Jordal AMFI ishockeyarena i Oslo med en publikkapacitet 5 450 personer.

På Gränby sportfält finns idag IFU-arena, en anläggning för innebandy och friidrott inomhus, Arenahotellet, tre ishallar, inomhusarena för bandy och en nybyggd friidrottsarena för utomhusbruk samt en anläggning för racketsporter.

Metod Arkitekter arbetar med arkitektur, stadsutveckling och affärsutveckling med inriktning mot bland annat sport- och arenafastigheter och samhällsfastigheter. Företaget bedriver verksamhet i hela Sverige och har kontor i Stockholm samt Uppsala. Metod har de senaste åren ritat ett flertal idrottsanläggningar och har utvecklat IFU Arena i Uppsala som blev utnämnd till "Årets Sportfastighet" i Sverige 2019. Flera sport- och samhällsfastighetsprojekt pågår, där en ny innebandyarena i Rocklunda Västerås tillhör ett av de senast projekten.

Uppsala och Gränby sportfält får genom en ny isarena och evenemangsarena en viktig pusselbit för att utveckla sport- och evenemangsutbudet för bredd- och elitverksamhet. Anläggningen kommer att ha ett efterfrågat hållbarhetsfokus och byggnaden kommer att miljöcertifieras. Anläggningen beräknas stå färdigt hösten 2023.

– Vi är oerhört stolta och det är fantastiskt roligt att vi får förtroendet att skapa en av Uppsalas viktigaste anläggningar för sport-, idrott och evenemang. Det är många föreningar och ideella krafter som under lång tid har arbetat och verkat för att få denna anläggning till stånd. Vi ser detta som möjligheter till att skapa bättre folkhälsa och utveckling för de ideella krafterna. Vi bygger samtidigt vidare för en mer hållbar stadsdel som gynnar Uppsalas samhällsutveckling och vi skapar en hemvist för ett av Uppsalas elitlag, säger Staffan Karlsson, Arkitekt SAR/MSA Partner på Metod arkitekter.

Sport- och rekreationsfastigheter AB ägs av Uppsala kommun och förvaltar över cirka 45 fritids-, idrotts-, evenemangs- och rekreationsfastigheter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Hufvudstaden C kan kastas ut från börsen – Nasdaq: "Ska diskutera eventuella åtgärder"

Ekonomi/Finansiering I fredags handelsstoppades återigen Hufvudstadens C-aktie på Stockholmsbörsen, denna gång tills vidare. För Fastighetssverige berättar Stockholmsbörsens Erik Granström mer om bakgrunden till beslutet och hur man går vidare med ärendet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY