Image

Mengus rekryterar Arcona-profil

Karriär Mengus rekryterar Björn Lindahl, som har verkat inom Arcona-koncernen i nästan 30 år.
Publicerad den 16 Januari 2017
Björn Lindahl. Bild: Arcona
Björn Lindahl.

Björn Lindahl tillträder posten som chef för projekt- och fastighetsutveckling och blir delägare i fastighetsfonden Mengus 2016.

Björn Lindahl har verkat inom Arcona-koncernen i nästan 30 år, de senaste tio åren som vice vd för Arcona-koncernen och som vd för Arcona Concept.

Under sin tid på Arcona Concept har Björn ansvarat för ett antal komplexa utvecklingsprojekt på uppdrag av många välrenommerade kundföretag liksom för Arcona-koncernens egen räkning. Björn Lindahl är civilingenjör från Kungliga Tekniska Högskolan.

- Mengus har sedan starten 2005 uppvisat en imponerande timing och förmåga att identifiera och genomföra lönsamma utvecklingsprojekt, som genererat en avkastning till investerarna som överträffar jämförbara alternativ, säger Björn Lindahl.

- Jag ser fram emot att fortsätta utvecklingen av den befintliga projektportföljen i Stockholms innerstad och i Solna liksom att medverka till förvärv av ytterligare projekt i regionen.

Björn Lindahl kommer att samverka med fastighetschefen Daniel Eriksson på Mengus liksom med övriga teamet i frågor som gäller förvärv och utveckling av portföljen.

- Björn är en drömrekrytering, säger Per Niklasson, vd för Mengus. Han besitter en djup kompetens avseende utveckling av komplexa fastighetsprojekt och har ett värdefullt och vitt förgrenat kontaktnät i hela fastighetsbranschen. Vi har avvecklat vår första fond Mengus 2005 med ett mycket gott resultat och vi är fullt investerade i vår andra fond. I vår tredje fond kommer vi att utveckla Frösundaviksfastigheten och göra ytterligare förvärv. Vi planerar dessutom att resa en ny fond där graden av projektutveckling sannolikt blir ännu större än vad den har varit i de tidigare fonderna och genom Björns breda erfarenhet och bevisade starka affärssinne kan vi också utöka investeringsmandatet till fastigheter som inkluderar inslag av exempelvis hotell, detaljhandel och bostäder i tillägg till vårt fokusområde kontor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige