Image
World Trade Center i Oceanhamnen i Helsingborg.
World Trade Center i Oceanhamnen i Helsingborg. Bild: Juul Frost

Melitta flyttar till World Trade Center

Uthyrning Melitta Nordic flyttar till Midrocs nya World Trade Center i Oceanhamnen i Helsingborg.
Publicerad den 1 Oktober 2020
Annons
Image

Mitt i centrala Helsingborg, precis vid vattnet, uppför fastighetsutvecklaren Midroc en ny World Trade Centers-fastighet med flexibla kontorslokaler och hotell med Scandic som hotelloperatör. Midroc har nu tecknat ett hyresavtal med Melitta Nordic, en global aktör inom kaffebranschen, för en kontorslokal på drygt 400 kvadratmeter. Melittas nya kontor blir ett helt våningsplan på plan 10 och inflyttningen i början av 2022.
– Vi alla på Melitta Nordic är väldigt förväntansfulla att flytta in i vårt nya kontor. Viktigt för oss i urvalsprocessen var miljötänket, närhet till kommunikationer och givetvis läget. Vi vill reducera vår klimatpåverkan och att våra anställda och även gäster enkelt kan ta sig till och från kontoret var en viktig komponent. Att vara en attraktiv arbetsgivare för befintlig och framtida personal spelar givetvis också in och vi känner att denna lösning tickade alla boxar för oss. Det är ju en energikick i sig och ett avstamp för Melitta mot nya höjder, bildligt talat, då vi kommer att hålla till på tionde våningen, säger John Keding, vd på Melitta Nordic.

Kontors- och hotellfastigheten har ritats av Juul Frost Arkitekter. Här kommer det att finnas gemensam service och reception samt gym, dusch- och omklädningsrum. I huset kommer det även att finnas en konferensavdelning, en restaurang med uteservering vid kajkanten samt takterrasser. I källaren planeras det för cykelgarage med möjligheter till att utföra reparationer.

Midroc utvecklar och driver World Trade Center kontorsfastigheter i Malmö, Lund och Helsingborg. World Trade Center på Bröderna Gränd i Oceanhamnen ingår i ett helhetskoncept som erbjuder en mix av flexibla kontorslösningar, smarta servicekoncept och affärsdrivande nätverk, både lokalt, nationellt och internationellt.
– Det ska bli kul att få välkomna Melitta som hyresgäst när kontorsfastigheten står klar som Helsingborgs nya landmärke. De får en fantastiskt utsikt över sundet på bästa läget. Oceanhamnen ska bli en levande plats med liv och rörelse i området dygnet runt. Här har hyresgästerna helt enkelt allt inom bekvämt räckhåll – havet, Helsingborgs centrum och Helsingör, säger Johan Svedström, affärschef på Midroc Properties.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Midroc Property Development på Branschguiden

Midroc skapar platser och byggnader för människor som ser möjligheter. Bostäder och kontor, hotell och stadsdelar, kongresscenter och förskolor. Inspirerande platser med förutsättningar för människor att leva sina liv som de vill.

Människor som drivs av kärlek till något ser möjligheter. De ser en väg där andra ser en återvändsgränd. De ger allt för att uppnå flow, perfektion och sin vision. Om vi öppnar ögonen, låter oss inspireras och ser mer av det som gränsöverskridarna ser? Om vi väljer att omfamna människor som ser möjligheter? Det är vad Midroc menar med ...

Läs mer om Midroc Property Development på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Här vill NREP handla för tre miljarder kommande halvåret

Bolag NREP har redan investerat för sex miljarder kronor i sin nya fond NREP Income+. Nu står man redo att spendera ytterligare tre miljarder kommande halvåret. Stefan Wallander, vd för NREP i Sverige, berättar om den öppna strukturen, hur mycket pengar man räknar med att resa i fonden och var man letar efter investeringsmöjligheter.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY